İBB Başkanı Mevlüt Uysal’dan 24 yıl sonra Sivas Katliamı açıklaması

Güncelleme Tarihi:

İBB Başkanı Mevlüt Uysal’dan 24 yıl sonra Sivas Katliamı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 17:04

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a 24 yıl sonra Sivas katliamında sanıkların avukatı olduğu için pişman olup olmadığı soruldu. Soru üzerine salonda buz gibi hava eserken Uysal 'Sivas olaylarıyla ilgili tespitim, o günkü tespitimle kesinlikle örtüşmüyor. Şu anda çok farklı bakıyorum' dedi.

Haberin Devamı

İBB Meclisi’nin oturumu öncesi grupları ziyaret eden Mevlüt Uysal'a CHP’li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, 1993 yılındaki Sivas Katliamı'nın sanıklarının avukatlığını yaptığını

İBB Başkanı Mevlüt Uysal’dan 24 yıl sonra Sivas Katliamı açıklaması
hatırlatıp, “Bugün olsa Sivas Katliamını savunur musunuz? Bir özeleştiri yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu sordu.

Sağ'ın sorduğu soru salonda buz gibi bir hava estirdi. 

'DAVALARA GİRMEKTEN PİŞMAN DEĞİLİM, ANCAK...'

Uysal, o soruyu şöyle yanıtladı: “Sivas davalarına girmekten pişman mısınız, hayır pişman değilim. Ancak Sivas olaylarıyla ilgili tespitim, o günkü tespitimle kesinlikle örtüşmüyor. Şu anda çok farklı bakıyorum. Sivas olayları halkın birbirine yaptığı bir şey değil. Orada can verenler de, orada hapis yatıp bedel ödeyenler de mağdur diye bakıyorum. Nasıl ki, oradaki vatandaş bire bir oraya yakma niyetiyle gitmediyse. Bedel ödeyenler de böyle bir niyetle oraya gitmedi. Maalesef, bizzat avukatlığını yaptığım vatandaş, hiç orada bulunmamasına rağmen idam cezasına çarptırıldı. Ayakkabıcılık yapıp, İstanbul’a ayakkabı almaya gelen bir vatandaş idam cezasına çarptırıldı. Bakışım o. Türkiye bu olayları çok yaşadı.. İnşallah, şimdiden sonra bu tür olayları yaşamayız.

Haberin Devamı

O süreçte biz bir şekilde şuna inanıyorduk. Hiç kusuru olmayan, masum olan, orada muhafazakar olan kesimin üzerine bir şey yıkılmaya çalışılıyor.”

İBB Başkanı Mevlüt Uysal’dan 24 yıl sonra Sivas Katliamı açıklaması

“OLAYI BASİTLEŞTİRİYORSUNUZ”

Bu sözler üzerine CHP’li meclis üyesi Hasan Tapan'ın “Olayı basitleştiriyorsunuz” cevabının ardından gerilim yaşandı.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal’dan 24 yıl sonra Sivas Katliamı açıklaması

CHP Grup Başkanı Ertuğrul Gülsever ve yanındaki CHP’li meclis üyeleri, arkadaşlarını susturmaya çalışırken, Uysal, “Eğer Böyle anlıyorsanız söyleyeceğim bir şey yok” diyerek sözlerine şöyle devam etti:  “O süreçte baktığım pencereden yaptığım mücadele doğru mu derseniz, evet doğru. Nasıl ki 12 Eylül öncesinde, karşılıklı birbirine silah çeken iki kardeş yaptığının doğru olduğuna inanıyordu, mesele bu. Bugün tek duamız, bir daha böyle olayların yaşanmaması. Ben aynı zamanda Munzur şenliklerine giden belki ilk Ak Partili belediye başkanıyım. Ovacık Belediyesi’ne araç hediye eden tek belediye başkanıyım. Olaya biraz böyle bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Sadece benim böyle bakmam yetmez, toplumun çoğunluğu böyle bakarsa toplumu dönüştürürüz diye düşünüyorum.”

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!