Ian McKellen ilk kez Türkiye'de!

Güncelleme Tarihi:

Ian McKellen ilk kez Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 13:51

Ünlü İngiliz oyuncu Ian McKellen, British Council’ın konuğu olarak sanat ve eşitlik konulu bir dizi etkinliğe katılmak üzere Türkiye’ye geliyor.

Haberin Devamı

Yüzüklerin Efendisi serisi, X-Men, Richard III ile Tanrılar ve Canavarlar filmlerinden tanıdığımız beyazperdenin ve tiyatro sahnelerinin en sevilen oyuncularından Ian McKellen ilk kez Türkiye’yi ziyaret ediyor. British Council’ın “Shakespeare Yaşıyor” programının ve dünyanın ilk global, dijital LGBT film festivali FiveFilms4Freedom kampanyasının da elçisi olan McKellen, sanat ve eşitlik konulu bir dizi etkinliğe katılacak.

36. İstanbul Film Festivali’nin açılışında Sinema Onur Ödülü’nü alacak olan Ian McKellen, festival kapsamında gösterilecek olan, başrolünde yer aldığı, senaristlerinden ve yapımcılarından olduğu Richard III filminin 7 Nisan Atlas ve 8 Nisan Rexx Sinemalarındaki gösterimlerine katılacak. Festival sohbetleri kapsamında 7 Nisan’da Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte de sinemaseverlerle bir araya gelecek. Ayrıca İstanbul Tiyatro Festivali ile Zorlu PSM işbirliğinde 6 Nisan’da düzenlenecek olan “Sahne, Beyazperde ve Meydanlar” başlıklı etkinlikte oyunculuk ve aktivizm hayatını ele alacak. 

Haberin Devamı

Ian McKellen, Türkiye ziyareti kapsamında insan hakları ve eşitlik kavramlarına desteğini sergilemek amacıyla LGBTI gruplarıyla da bir araya gelecek.

Ünlü oyuncunun ziyareti boyunca canlı yayın etkinlikleri, yarışmalar ve davetler düzenlenecek. Ian McKellen ile tanışmak ya da onu canlı izleme şansını yakalamak için British Council’ın websitesini ve sosyal medya hesapları takip edilebilir.
https://www.britishcouncil.org.tr/ 

https://www.facebook.com/BritishCouncilTurkey 

https://twitter.com/trBritish 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!