İ nokta Melih'ten tık yok!

Emin ÇÖLAŞAN
Haberin Devamı

Bugün 7 Mart. Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni, ustamız Çetin Emeç bundan tam 9 yıl önce öldürülmüştü.

Dosya kapandı, katillerden ses yok.

Elimizden ‘‘Allah rahmet eylesin’’ demekten başka bir şey gelmiyor. Onu seviyoruz, özlüyoruz. Nur içinde yatsın.

***

Dünkü yazımda açıkladığım belgeler konusunda İ nokta Melih'ten tık yok! Ayrıca Ankara Valisi Erdoğan Şahinoğlu'ndan da ses gelmedi. Türkiye'nin başkentini yöneten bir belediyenin bu durumlara düşmesi ve Vali'nin ona böylesine arka çıkması, doğrusu hayret verici.

Adam diyor ki ‘‘Paralar suyunu çekti, seçim öncesinde bana 5 trilyon borç lazım’’... Ve Vali Bey bu istemi jet hızıyla onaylıyor.

Peki paralar nereye gitti?

İ nokta Melih, belediyeyi devraldığı günden bu yana ne kadar borçlandı? Muzaffer Saraç dün Anka Ajansı'na açıklama yapmıştı.

Sadece dış borçlanmanın 1 milyar 702 milyon dolar olduğunu ve bu parayı Hazine'nin ödediğini belirtiyordu.

Evet, nereye ve kimlerin ceplerine gitti bu paralar? Kimlere, hangi dinci vakıflara kıyak çekildi?

Örneğin, doğalgaz sayacı yaptırma bahanesiyle Alfagas isimli imalathaneye hortumlanan 80 milyon doların hesabı nerede?

***

Vatandaş Gökhan Sungur, Ankara'da trafiğin en yoğun olduğu anayollardan biri için yazıyor:

‘‘Eskişehir yolunu açma çalışmasını bütün yaz bekletip, okulların açıldığı hafta başlattı. Kasım 1998'de biteceğini bildiren afişleri yollara astırdı. İki yolun arasındaki bölüm doldurularak yolun genişletilmesi mümkünken, önce bu bölüme toprak dolduruldu ve iki tarafına kaldırım döşendi. Sonra yolun iki yanı kazıldı ve buradan çıkan toprak attırıldı. Bu toprak orada kullanılsa, taşıma masrafı olmayacaktı.

Sonra iki taraftaki yolları yapmaya başladı. Sonra MTA'nın önüne, geçen sene yaptırdığı parkı ve yeşil alanı kazdırdı, yola kattı! Sonra asfalt döktürdü. Aaaa, o da ne! Yolun ortasındaki köprü ayağını herhalde gördü ve asfaltı da durdurdu! Sonra ortaya döşenen kaldırım taşlarını yeniden kaldırdı ve yol tekrar daraltıldı. Sonra ortaya getirttiği toprağı yeniden taşıtarak götürdü! Şimdi orta bölüme mıcır döktürüyor.

Bu yolu yapan(!) Gökçek ve işin planlamasını yapan ekibini lütfen kutlayınız!..’’

***

Seçim geliyor. İ nokta Melih, yıllardan beri kaçak su kullananlara, atıksu parası vermeyenlere af getirdi. Duyurusu şöyle:

‘‘Tahakkuk etmiş borçların anaparası ve gecikme cezasının yüzde 30'unu 16 Nisan 1999 gününe kadar ödeyenlerin, gecikme cezalarının yüzde 70'i affedilecektir.’’

Tarihe dikkat ediniz! 16 Nisan'a kadar. Yani seçimden iki gün öncesine kadar. Oy avcılığı!.. Çünkü belediyede harç bitti, yapı paydos! Seçime kadar ne toplarsa toplayacak ve harcayacak.

Su paralarını zamanında ödeyenlerin enayi olduğu da, böylece ortaya çıkacak!

***

Burada size, paraların nerelere ve nasıl çarçur edildiğine ilişkin -gözlerimle gördüğüm- somut bir örnek daha vermek istiyorum. Kuğulu Kavşağı'ndan başlayarak, İran Caddesi'ndeki yepyeni, ‘‘taş gibi’’ kaldırımları söktürmeye başladı. İnanılır gibi değildi. Oraya yeniden kaldırım taşları döşendi.

İnşaat şu anda İran Caddesi'nde, Seymenler Parkı'na kadar yaklaştı ve orada durdu! İnanmayan baksın, o gıcır gıcır kaldırımları söktürmek ayıptır, cinayettir, paraları sokağa atmaktır. İçinde Allah korkusu olan bir belediye başkanı bunu yaptırmaz.

Topal Ahmet şirketine iş vermek için değer mi?

Paraları sokağa gömüyor, sonra bankalardan 5 trilyon borç için Ankara Valisi'nden bir günde onay alıyor. Ayıptır, ayıptır.

***

Birkaç gün önce bir yazımda, Fahrettin Varım isimli bir şahıstan söz etmiştim. Fazilet Partisi Batıkent Teşkilat Başkanı olan bu şahıs, mezarlık imamlarından ölü yakınlarının adresini alıyor, İ Melih'in memuru olan imamlarla birlikte onların evine başsağlığı ziyaretine gidip dua okuyor ve çıkarken parti kartını bırakıyordu. Ölülerin sırtından bile siyasi propaganda yapılıyordu.

Şimdi soruyorum: Bu Fahrettin'e İ Melih herhangi bir işletme, örneğin halı saha ve kafeterya işletmeleri verdi mi? Verdiyse, ihalesiz mi verdi? Fahrettin elektrik ve su borcu taktı mı? Su parası ödedi mi? Sonra ne oldu? Kazandığı paralardan bir bölümünü dinci vakıflara verdi mi?

Açıklama bekliyorum, ama ses gelmiyor ki!

Ankara Valisi Erdoğan Bey biraz da bu işlere baksa diyorum!

***

İ nokta Melih belediye başkanlığı süresinde kendisi köşeyi döndü, ama belediyeyi batırdı. Yüzlerce kişiyi mahkemeye verdi, yüzlerce kişi de onu mahkemeye verdi. Televizyonlara çıktı ve ‘‘Çok para kazandım, kárdayım. Bu paralarla çiftlik alacağım’’ dedi.

Demek ki kamu görevini kendi çıkarı için kullanıp köşe olmuş, ama başında olduğu belediyeye iflas bayrağını çektirmişti!

18 Nisan seçimlerinde bu şahıs Fazilet Partisi adayı! Oylar İ nokta Melih'e!.. Ankara beş yıl daha dibe vursun, İ Melih para kazansın, bir çiftlik daha alsın.

Bu şahıs seçim öncesinde karşınıza gelebilirse ‘‘Belediyeyi kaç para borçlandırdın? Bu arada sen kaç para kazandın?’’ diye sormanız yeter.

Bunları duyduğu anda, Terörle Mücadele ekiplerini karşısında görünce nasıl yere düşüp bayıldıysa, yine öyle bayılacaktır.

Seni gidi İ nokta Melih seni!



Yazarın Tüm Yazıları