“I gas”

50’nci kuruluş yılını kutlayan Aygaz, "Tüpler Uzayda" sloganı ile başlattığı tanıtım atağıyla, bir taşla iki kuş vurmuş.

Haberin Devamı

Yayına giren televizyon reklamları, tüketicilerin telefonla verdiği tüp siparişlerini anında uydu üzerinden en yakın servis aracına yönlendiren Aygaz Ekspres hizmetini de başarıyla sunuyor.
Reklam filmi uzayda dolaşan astronotlarla, Aygaz tüp kamyonunu kullanan servis görevlilerinin sempatik karşılaşmasını konu ediyor.
TBWA İstanbul’un hazırladığı, Taxi Filmworks’ün yapımını üstlendiği reklam filminin yönetmenliğini ise Uygar Kutlu yapmış.
Ata Stüdyoları'nda çekilen reklam filminde Amerikalı astronotları, Hollywood’tan tanıdığımız Steven Waddington ve  Allen Lidley canlandırmış.
CNBC'de yayınlanan "Tudors" adlı dizide Buckingham Dük'ü olarak ün yapan Steven Waddington, "Last of the Mohicans", "Sleepy Hollow" gibi büyük Hollywood projelerinde de yer almış şöhretli bir aktör. Allen Lidley de "Body of Lies" ve "How to Lose Friends" isimli filmlerde canlandırdığı karakterlerle tanınıyor.

“I gas”

Aygaz servis görevlilerini ise dizi oyuncusu Şamil Kafkas ve DJ Fattish olarak tanınan Emrah Arslan canlandırıyor.
Reklam filminin görüntü yönetmenliğini bol ödüllü bilim-kurgu filmi "Moon" ile ünlenen Gary Shaw yapmış. Filmin dış sesi ise sanatçı Özkan Uğur’a ait…
Filmde kullanılan astronot kostümleri "Abyss" ,"Space Cowboys", "Armageddon", "Apollo 13" gibi büyük yapımların özel efekt, dekor ve kostüm tasarımlarını yapan Wonderworks Inc. tarafından hazırlanmış. Reklamın 2 gün süren çekimleri için Sanat Yönetmeni Hakan Yarkın tarafından 1:1 ölçekte bir uzay istasyonu parçası inşa edilmiş.
Hele Aygaz servis görevlileri ile astronotlar arasında geçen “You astronot, ben Aygaz” diyalogu, yörüngedeki Aygaz servis aracı karşılaşınca şaşkınlık yaşayan ve Huston’dan yardım isteyen astronotlar, astronotların “I gas” şeklinde Aygaz’ı ve “Tüğp” şeklinde tüp sözcüğünü telaffuz etmesi reklamı komik ve keyifli hale getirmiş.
Sonuç olarak, TV dışında diğer mecraların da etkin bir şekilde kullanıldığı reklam kampanyası ile Aygaz hem 50. yılına keyifli bir “merhaba” demiş hem de yeni hizmetini hedef kitlesine başarı bir şeklide sunmuş oldu…
10, 25, 50, 75 ve 100. yıllar, kurumların itibarı açısından çok önemli eşiklerdir. Çünkü şirket ömürlerine bakıldığında, dünya ortalamasının 12-13 yıl kadar olduğunu görürüz. Türkiye’de ise şirketlerin ömür ortalaması 7-8 yıl civarında. 50’inci yılını dolduran kurumları ise oturup parmakla sayarsınız.
Ne diyelim?
Nice 50. Yıllara Aygaz!

Haberin Devamı

Ertan Acar’ı Hürriyet Benim Sayfam veya http://www.facebook.com/ertanacar001 ya da http://www.twitter.com/ertanacar’dan takip edebilirsiniz...

Yazarın Tüm Yazıları