I am amca, Serdar Amca, 0031

Rumuz: Medya Dedikoduları

Soru: Sevgili Serdar Amca, sence Ertuğrul Özkök'ün hayatta yaptığı hatalar nedir?

Cevap: Sevgili Medya Dedikoduları. Be kardeşim burada kısa bir gazete yazısı yazıyoruz değil mi ama. Yani ansiklopedi yayınlamıyorum ki onun yaptığı hataların dökümünü yayınlamayı başarayım. Zaten istesem de bunu yapamam çünkü ekonomik kriz var ve şu arada Britannica'dan daha büyük bir yayına girmem uygun görülmeyebilir. Ama sana hiç cevap vermemiş de olmak istemem çünkü bildiğin gibi siz okuyucularım benim velinimetimsiniz. Onun için burada genel yayın yönetmeninin yaptığı bütün hataları vermek yerine onun yapmış olduğu en büyük hatayı anlatacağım. Geçen gün kendi yazısından öğrenmiş durumdayım ki bizim üst düzey yazarların liderler turu esnasında, Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yaparlarken bir an Emin Çölaşan ile Recep Tayyip gerginleşivermişler. Az daha girişeceklermiş birbirlerine. Ertuğrul Özkök araya girip havayı yumuşattığını açıkladı. Bir de övünerek söylüyor bunu sanki çok olumlu bir iş yapmış gibi. Yahu kardeşim bıraksana, ne yapacaklarsa yapsınlar, yani böyle bir şeyi izlemek fırsatı insanın eline hayatta bir kez geçer, bu fırsatı kaçırdın mı bir daha avucunu yayınlarsın. Bırak kim kimin ağzını burnunu kıracaksa kırsın ne olur ki yani? Ben anlamıyorum bu genel yayın yönetmenlerini, hepsi de çok nazik insanlar oldular son zamanlarda, ama onların bu nezaketi nedeniyle hayatta keyifli olay sayısı da hızla azalmaya başladı. Ben genel yayın yönetmeni olsaydım onlar gerginleştiği anda kesin ‘‘Vur, vur’’ diye tempo tutardım, bu da bilinsin yani.

* * *

Rumuz: Köprü

Soru:
Saygıdeğer amcacığım. Mesut Yılmaz neden durmadan, gerek olmayan anlarda da gülüp duruyor ki?

Cevap: Sevgili Köprü. Biz buna siyaset biliminde pozisyon alma atağı diyoruz. Kurnaz insanlar ilerde olacakları görerek bugünden kendilerini ve eşlerini dostlarını geleceğe hazırlarlar. Herkes biliyor ki olacak ilk seçimde Mesut Yılmaz'a hoşça kal denilecek. Bu yaşta işsiz kalması emekli olması düşünülemeyeceğinden, işsiz kalsa kötülük düşünmeye ayıracak vakti daha fazla olacağından, zararı daha fazla artacağından, kendisine yeni bir işkolunda meşguliyet araması daha doğru olacaktır. Anladığım kadarıyla Mesut da televizyonda diş macunu reklamlarında oynamaya hazırlanıyor. O yüzden de ‘‘Enflasyon hakkında ne düşünüyorsunuz’’ diye sorulduğunda bile illa da dişlerini göstererek gülümsüyor. Ben onun yeni iş hayatında eskisine oranla yüzde yüz daha başarılı olacağına ve tanıtımını yapacağı diş macununun satışlarını en azından ikiye katlayacağına inanıyorum.

* * *

Rumuz:
Şeytan Söyletti

Soru: Amcacığım. Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim meydanında bugüne kadar kırmış olduğu en büyük pot hangisidir?

Cevap: Sayın Şeytan Söyletti. Recep Baba geçen gün meydanda konuşurken kendisine yapılan haksızlıkların dökümünü yaptığı anda birden ‘‘Menderes'i de asmışlardı zaten’’ deyiverdi. Ya Recep Baba böyle şey yapılır mı be gülüm, yani bizimkilere ellerinde böyle bir imkán da olduğunu hatırlatmaya ne gerek var ki yani. Başın zaten dertte bir de onları daha da aktif olmaya teşvik edici laflar etmeye álem var mı ki şimdi yani? Tamam anladım bu ülkede asılanlar daha sonra kahraman olurlar demek istedin ama şu gerçek de var ki asılan insan da gitti gider yani, daha sonra kıymeti bilinse ne olur bilinmese ne olur, bilmem anlatabiliyor muyum?. Recep kardeşim sen sen ol bu bizim derin devletçilere kendilerinin düşünmekte oldukları kötülüklere ilave kötülük stratejisi hatırlatma, sonra ciddiye alıverirler ha, benden söylemesi.

* * *

Rumuz:
Gözler

Soru: Sayın Serdar Amca, kadınlar öpüşürken neden gözlerini kaparlar?

Cevap: Sevgili gözler. Bana uzmanlık konum dışında bir soru sordun. Bu yüzden de ben dün bu tür konularda dünya çapında şöhreti bulunan bir genel yayın yönetmeninin köşesini inceleyerek cevap verme yolunu seçtim. Mehmet Y. Yılmaz'a göre kadınların öpüşürken gözlerini kapamaları onların erkeklerine duydukları sonsuz aşkla bağlantılıymış, böyle diyor, doğrudur herhalde. Vallahi ben kendi başıma cevap verecek olsaydım bu soruya kadınların o anda sevişmek zorunda kaldıkları erkekten fazla hoşlanmadıkları için gözlerini kapamayı tercih ettiklerini, bu nedenle de kadını öptüğü anda onun gözlerini kapatmasına yol açan bir erkeğin bununla övünmesi için bir neden olmadığını söylerdim sana. Bunu söylemek zorunda kalmadığım da iyi oldu aslında çünkü genel yayın yönetmenleriyle, onlar nerede olurlarsa olsunlar, nerede yaşıyor ve yaşatılıyorlarsa, kesinlikle aksi gitmek istemem. Bu uzman genel yayın yönetmeni kendisinin deneyimlerini anlatırken kadınların hep gözlerini kapadıklarını söylüyor kendisiyle öpüşürken, şimdi ben bu konuda kendi teorimi doğru diye anlatmış olsaydım o zaman bayağı vahim bir durum ortaya çıkacaktı ortaya değil mi ama. Sonra işin yoksa ona ‘‘Ama canım bu konuda istisnalar vardır’’ diye dil dök dur üzülmesin diye.
Yazarın Tüm Yazıları