"Hz.Muhammed’in örnek şahsiyeti ve günümüzde insan ve toplum ilişkileri" konferansı

Güncelleme Tarihi:

Hz.Muhammed’in örnek şahsiyeti ve günümüzde insan ve toplum ilişkileri konferansı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 14:54

Haberin Devamı

HATAY (AA) - İskenderun Belediyesi tarafından "Hz.Muhammed’in örnek şahsiyeti ve günümüzde insan ve toplum ilişkileri" konulu konferans düzenlendi.

İskenderun Belediye Başkanvekili Reşat Beyazıt, Belediye Kültür Merkezi'ndeki konferansta, kültürel belediyecilik kapsamında gerçekleştirdikleri bu konferansın önemli olduğunu belirtti.

Belediye olarak ileriki dönemlerde farklı konularda çeşitli konferanslar düzenleyeceklerini ifade eden Beyazıt, eğitime dayalı çalışmalara yer vereceklerini kaydetti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı-yazar Mehmet Nezir Gül ise Mersin’de katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ailesinin yaşadığı acıyı paylaştığını belirtti.

Bu tarz olayların bir daha yaşanmamasını temenni eden Gül, "Kuran-ı Kerim’e baktığımız zaman tüm peygamberlerimiz için ders çıkarmamız gereken şeyler vardır. Peygamberlerimizin şahsiyetlerini tam anlamıyla idrak edersek yaşam daha kolay ve mutlu olur. Hz.Muhammed örnek bir şahsiyettir" dedi.

Haberin Devamı

Gül, konferans sonrasında imzaladığı kitaplarını vatandaşlara armağan etti.

Konferansa, İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, Din adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!