Huzur Çınarı’ndan TEOG Semineri

Güncelleme Tarihi:

Huzur Çınarı’ndan TEOG Semineri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 09:55

KAYSERİ

Huzur Çınarı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı öncesi ailelere yönelik bilgilendirme seminerleri başlattı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesinde faaliyet gösteren Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Birimi bilgilendirme ve bilinçlendirme seminerleri gerçekleştiriyor. Aile Danışmanlık ve Rehberlik Birimi Eğitmenleri, yaklaşan TEOG sınavları öncesinde Kayseri’nin her köşesinde okullara giderek öğrenci ve öğrenci velilerini bilgilendiriyor. Kasım ayı içerisinde TOKİ Fatin Rüştü Zorlu İlköğretim Okulu, Erkilet Süleyman Tarman İlkokulu, Toki Şehit Nazım Ortaokulu, Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu, Erkilet Atatürk İlkokulu, Erbosan Ortaokulu, Sinan İlkokulu ve Ergenekon İlköğretim Okulu’nda uzman aile danışmanları tarafından verilen seminerlerde TEOG sınavı takvim bilgileri, puan hesaplamaları, başvuru koşulları gibi sınav bilgileri verilerek sınava girecek öğrencilere önerilerde bulunuluyor. Öğrenci velileri tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan seminerlerde sınav döneminin dengeli ve sağlıklı olarak aşılması için anne babalara düşen görevlerin önemine dikkat çekiliyor.
Seminere katılan aile danışmanları anne ve babaların beden dili ve ses tonu ile verdikleri mesajlara dikkat etmeleri ve çocuklarından beklentileriyle ilgili gerçekçi olmaları konusunda aileleri uyarıyor. Okullarda yapılan seminerler 25-26 Kasım’da yapılacak olan birinci dönem TEOG Sınavına kadar devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!