Hüseyin Sıtkı’ya Goethe Plaketi

Güncelleme Tarihi:

Hüseyin Sıtkı’ya Goethe Plaketi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 09:57

Frankfurt Türk Film Festivali’nin Cinestar Metropolis’te yaklaşık 700 kişinin katıldığı açılışında ‘Yalan Dünya’ adlı filminden dolayı Atalay Taşdiken’e ‘Seyirci Ödülü’, Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı’ya da Hessen Eyaleti’nin en yüksek ödülü Goethe Plaketi verildi.

Haberin Devamı

GEÇEN yılki festivalde en çok izlenen Neşet Ertaş’ın hayatının anlatıldığı Yalan Dünya adlı film Seyirci Ödülü’nü aldı. Yönetmen Atalay Taşdiken’e ödülünü veren sanatçı Mahmut Cevher, “Yeşilçam üniversitesi hala mevcut. Maalesef yeni Türk sineması onu geçemedi. Bu arkadaşların sıkıntıları hala sürüyor” dedi.

Hüseyin Sıtkı’ya Goethe Plaketi

HÜSEYİN SITKI’YA Goethe Plaketi
Hessen Eyaleti, Frankfurt Türk Film Festivali’ne kültüre ve sanata katkı ödülü verdi. Hessen Bilim Bakanı Boris Rhein, Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı’nın sanata ve kültüre büyük katkısı olduğunu belirterek Goethe Plaketi’ni hak ettiğini söyledi. Goethe Plaketi’nin Hessen Eyaleti’nde verilen en büyük ödül olduğunu belirten Bakan Rhein, şöyle dedi:
“Zor günlerde doğru sinyal vermek gerekir. Biz dostlarımızla kültürel değişim istiyoruz. Bu açılış gösteriyor ki bu yolda çok önemli bir seviyeye ulaştık. Hüseyin Sıtkı siz örneksiniz! 17 yıldan beri büyük emek vererek festival düzenliyoruz. Frankfurt ve Hessen Uyum Ödülleri, Almanya Liyakat Nişanı aldınız. Bakanlığımızca mesleği dışında, sanat ve kültüre yoğun destekte bulunanlara bu onur ödülü verilir. Hessen Eyaleti’nin en yüksek plaketini hak ettiniz.”

Haberin Devamı

Hüseyin Sıtkı’ya Goethe Plaketi

KARARTI: TÜRK SİNEMASI ÇOK YOL ALDI
Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı da, 103 yıllık geçmişe sahip Türk sinemasının büyük aşamalar kaydettiğini söyledi. Türk sineması ve film endüstrisinin uluslararası etkinliklerde kazandığı başarılarının bunu gösterdiğini kaydeden Karartı, “Bunun daha da ileriye götürülmesi en büyük temennimizdir. Cahide Sonku, Ayhan Işık, Yılmaz Güney, Zeki Alasya, Kemal Sunal, Adile Naşit ve adlarını sayamayacağımız sanatçılarımıza çok şey borçluyuz. Frankfurt Türk Film Festivali’ni düzenleyenlere de tebriklerimi ve şükranlarımı iletirim” dedi.

Haberin Devamı

Hüseyin Sıtkı’ya Goethe Plaketi

Hüseyin Sıtkı’ya Goethe Plaketi

Hüseyin Sıtkı’ya Goethe Plaketi

BAKMADAN GEÇME!