Hüseyin Samut: Yatırımlarımız sürecek

Güncelleme Tarihi:

Hüseyin Samut: Yatırımlarımız sürecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2018 16:20

Hüseyin Samut: Yatırımlarımız sürecek

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - SAMUT İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, inşaat sektörüne yüksek faizin yıla damga vurduğunu, sektörde yaşanan bu krize rağmen satış ve yatırım kategorisinde yükselen bir grafiğe imza attıklarını söyledi.

Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, Türkiye'nin jeopolitik konum ve Ortadoğu'da yaşanan olaylar nedeniyle 2017 yılının neredeyse her gününü politik ve ekonomik alanda hareketli geçirdiğine dikkati çekti. Dünya lideri olma yolunda hızla yükselen Türkiye'nin bu hareketliliğe karşın her zaman güçlü bir istikrar sayesinde hazırlıklı olduğunu ifade eden Hüseyin Samut, grup şirketi olarak iş ve yatırım politikalarında ülke politikasını örnek alarak dizayn ettiklerini açıkladı.

Türkiye'nin her türlü ekonomik ve politik darbeye rağmen dimdik ayakta durduğunu, her türlü kötü niyetli girişimden büyüyerek çıktığını ifade eden Hüseyin Samut, inşaat sektörü ve ekonomide oluşacak her türlü dalgalanmaya güçlü bir şekilde hazırlıklı olduklarını söyledi. 2017 yılında sektöre en büyük darbeyi yüksek faizlerin vurduğunu belirten Hüseyin Samut, buna rağmen projelerindeki satış rakamının 2017 yılı içerisinde yüzde 99'a ulaştığını ifade etti. Hüseyin Samut, 2018 yılı itibariyle yeni yatırımların hızla devam edeceğini belirtti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU

Antalya'da 2017 yılında Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla start verilen kentsel dönüşümü de hatırlatan Hüseyin Samut, projenin özellikle Kepez bölgesini kapsayacağını ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün büyük girişimleriyle gerçekleşecek bu dönüşümün bölgeyi şehrin yıldızı yapacağını ifade eden Hüseyin Samut, "Şirket olarak Kepez'e yatırım kararı almış olmanın ne kadar doğru bir hamle olduğunu görmüş olduk. Suphi Türel Caddesi'nde hayata geçirdiğimiz Samut Comfort City projemiz gibi Kepez'de de devam ettireceğiz" dedi.

SAMUT COMFORT CİTY PROJESİ

Samut Comfort City projesi hakkında da bilgi veren Hüseyin Samut, 87 daire ve iş merkezlerinden oluştuğunu ifade etti. Projeye ilginin yüksek olduğunu ve büyük oranda satışların gerçekleştiğini ifade eden Samut, özellikle Kepez Bölgesi'nin yıldızının parlayacağını yeni keşfedenlerin, yatırım amaçlı alımlar için geldiğini söyledi.

2018 yılında Türkiye ekonomisinin istikrarlı şekilde geçeceğine inandığını belirten Hüseyin Samut, şunları kaydetti:

"Ekonomi ve inşaat sektörüyle ilgili ne kadar karamsar hava yaratılırsa yaratılsın devletimize ve devletimizi yönetenlere güveniyoruz. Bu yüzden 2018 yılında da şirket olarak cesur hamlelerimize devam edip, yatırımlarımızı sürdüreceğiz. 2018 yılının daha güzel bir süreç içerisinde geçeceğine ve en önemlisi istikrarın devam edeceğine gönülden inanıyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!