Hüseyin Çalışkan: 'Teknik direktöre para veremem'

Güncelleme Tarihi:

Hüseyin Çalışkan: Teknik direktöre para veremem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 17:37

Mersin İdman Yurdu'nda başkanlığa seçilen , NTV Radyo'ya çarpıcı açıklamalar yaptı. Hüseyin Çalışkan, görüşeceği teknik direktörlere "Ben para veremem, takımı ligde bırak sonra çeke istediğin rakamı yaz!" diyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

İşte Hüseyin Çalışkan'ın açıklamaları...

'GÖREVE TALİP DEĞİLDİM'
Öncelikle duygu ve düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?
Çok zor bir dönemdeyiz. Şu an 10 puanımız bulunuyor. Heryere çok fazla borcumuz var ve transfer tahtamızda kapalı. Bu akşam ilk toplantımızı yapıp borçlar ve teknik direktör konusunda kararlarımızı almamız gerekiyor. Çok hızlı davranıp çok hızlı kararlar almamız gerekiyor. Bundan önce emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Allah bizim de yardımcımız olsun. İşimiz zor.

Bundan önceki başkan Ali Kahramanlı kent büyüklerinin destek vermemesinden şikayetçiydi, siz kent büyüklerinin desteğini aldınız mı?
Ben zaten böyle bir göreve talip değildim. Kent büyüklerimizin ısrarı ile ben aday oldum. Bu takımın durumu ne benim ne de yönetim kurulunun tek başına çabalarıyla kurtulacak durumda değil. Zaten yöneticilerinin sürekli cebinden para vermesi kadar yanlış bişey yok. Takımlar proje ile yürümeli. Alt yapıdaki çocuklara değer vermemiz gerekiyor. Biz burada futbolcu yetiştirip diğer takımlara satmalıyız. Bu bahsettiğim proje tabii ki uzun vadeli olan bir proje. Kısa vadeli projede ise sayın bakan Lütfi Elvan başta olmak üzere sayın vali ve belediye başkanıyla bazı toplantılar yaptık, buradaki büyük firmalar ve İstanbul'da yaşayıp Mersin İdmanyurdu'na hiç destek vermeyen iş adamlarıyla birlikte el ele vererek bu sorunların üstesinden gelmeye çalışacağız.

Haberin Devamı

HOCAYA PARA YOK, AÇIK ÇEK VAR; YETER Kİ...
Teknik Direktör adayınız kim?
Bu soruya şimdi cevap vermeyeceğim çünkü kimsenin ismini şu anda yıpratmak istemiyorum. Görüştüğümüz 4-5 teknik direktör var en kısa sürede birisiyle anlaşacağız. Ama benim şartım şudur: Hiçbir teknik direktöre 'gel bu kadar borçlu bir kulübe çalış, ligde kalırsak kaldık, kalmazsak canın sağolsun' demeyeceğim. Gel kardeşim, ben daha önce de bu kulübü yönettim. Yönetirken de giderken de para bırakarak gittim. 254 milyon 800 TL para bırakarak gittim. Bana gelecek olan teknik direktöre buradan söylüyorum: Ben para veremem, takımı ligde bırak sonra çeke istediğin rakamı yaz! Kendine güveniyor ve kümede bırakacağına inanıyorsan gel takımı ligde bırak benden istediğin parayı al. Şu an 4-5 adayımız var şartlarımızı bunlardan hangisi kabul ederse, kim kendine güvenip 'evet ben bu takımı ligde bırakırım' derse onunla anlaşacağız.

Haberin Devamı

"KORKMAZ VE KUTLU'DAN ÖZÜR DİLERİM"
Geçen hafta yaşanan Bülent Korkmaz ve Hakan Kutlu krizi için neler söylemek istersiniz?
Benden teknik direktör için istediğiniz ismi bu yüzden vermedim. Hepsi saygıdeğer, hepsi kaliteli insanlar. Her iki teknik adam da Türk futboluna katkısı olan insanlar. Ben buradan sizin vasıtanızla her ikisine de teşekkür ediyorum ve bizim onlara bir haksızlığımız olduysa da kendilerinden yeni başkan olarak özür diliyorum. Ben ne gördüysem, iyilikten gördüm. Ayrılsak da kalsak da bu ilişkilerimizi dostça yürütmemiz gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!