Hürriyet'in manşeti sorusuna yanıt: Doğru algılanmadı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyetin manşeti sorusuna yanıt: Doğru algılanmadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 01:01

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklama yaparken, Hürriyet’in ‘7 eleştiriye 7 yanıt’ manşetiyle ilgili bir soru üzerine, “Bu manşetin ‘Karargâh rahatsız’ şeklinde algılanmasının doğru olmadığı kanaatindeyim” dedi. Kurtulmuş’un açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

TSK’NIN BAŞARISINDAN BİRİLERİ RAHATSI

 “Bir kere bu manşetin ‘Karargâh rahatsız’ şeklinde algılanmasının doğru olmadığı kanaatindeyim. Öyle anlaşılıyor ki birileri Türkiye’de sivil siyasi iradeyle, hükümetle TSK’nın uyumlu şekilde çalışmasından rahatsızlık duyuyor. Birileri 15 Temmuz’daki o felaketten sonra, TSK’nın itibarını yerle bir eden 15 Temmuz hain kalkışmasından sonra TSK’mızın yeniden itibar kazanarak, halkla bütünleşme sürecine girerek operasyonlar yapmasından, başarılı olmasından öyle anlaşılıyor ki birileri rahatsızlık duyuyor, mesele son derece yanlıştır. TSK’nın siyasetin içine çekilmesinin hiçbir faydası olmadığını Türkiye görmüştür.

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

1950’den sonra olan çok partili siyasi hayatımızda gördüğümüz gibi, çok somut 15 Temmuz’da da gördük. 15 Temmuz’daki hain kalkışma sadece bir darbe teşebbüsü olarak kalmamış; maalesef TSK’mızın tarihinde, TSK’mıza en fazla zarar veren, algısını ve itibarını en fazla zedeleyen bir kalkışma olmuştur. Dolayısıyla TSK’mız 15 Temmuz’dan çıkardığı dersle asla siyasetle ilgili değildir, siyasetin içine çekilemez. Kendi işine odaklanmış vaziyettedir. Vatan savunmasıyla ilgilidir. Kaldı ki Türkiye de eski Türkiye değildir. Herkesin bu anlamda sözlerine, söylediklerine dikkat etmesi lazım. Artık öyle herhangi bir şekilde manşet atarak ne TSK’ya ayar vermek ne Türkiye’nin siyasi iradesine, hükümetine ayar vermek mümkün değildir. Herkes bunu aklına koysun. Suyun altından çok sular geçti, köprünün altından çok sular aktı. Türkiye’de artık bundan sonra sivil irade yani hükümet işinin başındadır. Millet, milli iradenin yegane koruyucusu, kollayıcısıdır. 15 Temmuz da bunu göstermiştir. TSK da hükümetin, sivil iradenin, milletin görev vermiş olduğu iradenin emrinde görevlerini yapan, Türkiye’nin önemli kuruluşlarından birisidir. Siyasetin içine asla girmeyecektir, TSK’yı siyasetin içine sokmaya kimsenin gücü yetmez.

Haberin Devamı

HERKES İŞİNE BAKSIN

Bakın TSK, FETÖ’nün ve geçmiş dönemlerde TSK’yı siyasete bulaştırmak isteyenlerin ne kadar büyük zarar verdiğini biliyor. Bütün bu itibarsızlaştırma çabalarının gerçekten en büyük zararı TSK’ya verdiğinin farkındadır. Bu süreçte herkes işine baksın. Medya da işine baksın, bu tür operasyonlarla, manşetlerle hiç kimse ne TSK’nın görüşünü değiştirebilir ne hükümetimizin olaylara karşı sergilemiş olduğu tavrı değiştirebilir. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti işinin başındadır. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Türkiye’nin bütün anayasal kurum ve kuruluşlarıyla Anayasa’da belirtilen çerçevede, işbirliği içinde yoluna devam eder. Sivil irade, millet adına siyasi irade hükümettedir. Bütün kurum ve kuruluşlar da hükümetin emrinde vazifelerini yapar.

Haberin Devamı

KANADA’YA KAÇACAK İSTİHBARATI VAR

(FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi) ABD’deki FETÖ elebaşının Kanada’ya geçmesi, kaçması ihtimali üzerinde ciddi istihbarat bilgilerimiz mevcuttur. Kanada’da FETÖ örgütüne mensup kişilerce satın alınmış olan bazı arazilerin, çiftliklerin olduğu ve muhtemelen buraya geçebileceği yönündeki ciddi istihbaratlar Amerikan Adalet Bakanlığı ile de paylaşılmıştır.

ORTAK NOKTA, SONUÇ YOK

(Rakka operasyonu) Resmi olarak hükümet tarafından açıklanmayan birtakım görüşlerin gerçekmiş gibi gündeme getirilmesi doğru değil. Rakka operasyonu için görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz gelinmiş bir ortak nokta, ortak sonuç yoktur. Söylediğimiz şudur: Türkiye’nin bir başka ülkenin topraklarında gözü yoktur. Bir şehirden terör örgütünü çıkartırken başka terör örgütünü getirmek barışa hizmet etmez.

Haberin Devamı

AVUSTURYA’YA: DUYMAMIŞ OLALIM

(Avusturya Dışişleri Bakanı’nın miting açıklaması) Avusturya Dışişleri Bakanı’nın bu açıklamalarını hoş karşılamayız. Avusturya’nın seçimleriyle ilgili bir faaliyet değil. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, başbakanı, bakanları gidip ‘Eyy Avusturya halkı gidin buna oy verin’ demeyecekler. Buna mani olmaya ilişkin söz söylemek demokrasiyi eksik, yanlış anlamaktır. Onun için biz bu sözü duymamış olalım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!