Hürriyet’in haberiyle ilgili yorum: Tuhaf bir çelişki

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet’in haberiyle ilgili yorum: Tuhaf bir çelişki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 22:19

15 Temmuz darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde başarılı rolü olan bir bayan gazetecinin, şimdilerde yaptığı haberden dolayı suçlanması bize göre tuhaf bir çelişki ve çarpıklıktır.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Bahçeli özetle şöyle konuştu: “Bugünlerde TSK üzerinden yürüyen yeni bir anlaşmazlık konusu Türkiye’nin gündemine oturmuştur. Hürriyet gazetesi 25 Şubat 2017 tarihinde, ‘7 Eleştiriye 7 Yanıt’ manşetiyle tartışmaların seyrini değiştirmiştir. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde başarılı rolü olan bir bayan gazetecinin, şimdilerde yaptığı haberden dolayı suçlanması bize göre tuhaf bir çelişki ve çarpıklıktır.

BAZI ELEŞTİRİLERE KARARGÂHIN BAKIŞIBuna göre son zamanlarda Genelkurmay Başkanı ve TSK ile ilgili bazı eleştirilere karargâhın nasıl baktığı, bunlara nasıl cevap verdiği ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda olmak üzere, Milli Savunma Bakanlığı’nın başörtüsü yasağını kaldırırken Genelkurmay’ın görüşünü almadığı, Yeni Akit gazetesinin vefat eden bir yazarı için edilen taziye telefonuyla ilgili ithamlar, Sayın Akar’ın, ABD’li Genelkurmay Başkanı’nın İncirlik’te ayağına gitmesiyle ilgili yapılan aleyhte yorumlar, TSK’nın komuta heyetinin 29 Ocak 2017’deki Kardak ziyaretinin bazı çevrelerce turistik gezi olarak tenkidi, Genelkurmay Başkanı’nın Cumhurbaşkanı’yla yurtdışı ziyaretlere gitmesine dönük incitici değerlendirmeler, yine Genelkurmay Başkanı’nın Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçiren ABD’li generalden madalya almasıyla ilgili suçlamalar ve Genelkurmay Başkanı’nın, bir FETÖ’cüyle Sakarya Pamukova’da arsa aldığına ilişkin iddialar ve bunlara karşılık verilen cevaplar söz konusu gazetede yer almıştır.

Haberin Devamı

HASSASİYETLERİNİ AKTARMASI DOĞALDIR

Doğru olanı Genelkurmay Başkanlığı’nın rahatsız olduğu konuları silsile yoluyla siyasi iktidara iletmesidir. Medya üzerinden mesaj vermek eskide kalmasını ümit ettiğimiz manşetleri ister istemez hatırlatmaktadır. TSK’nın doğrudan sorumlu olduğu Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na hiyerarşik sırayla hassasiyetlerini aktarması doğaldır, beklenmelidir. Bundan gocunmak, farklı yerlere çekmek ise anlamsızdır.

ELEŞTİRİLERE CEVAP NEDEN ÇOK GÖRÜLÜYORI

Haberin Devamı

Merakımız odur ki Genelkurmay Karargâhı’nın düşünce ve itirazlarını hükümetle paylaşmadan mezkur gazeteye sızdırıp sızdırmadığıdır. Eğer paylaşmış ve bir sonuç alamamışsa ortada bir sorun var demektir. Yok paylaşmadan doğrudan medya kullanılarak kamuoyuyla iletişime geçilmişse, bu durum yine bir sorunun varlığına delalettir. TSK’nın meşru imkân ve kanallarla savunmaya geçmesi, eleştirilere cevap verme çabası neden çok görülmektedir? Türkiye’nin yeni bir milat ve diriliş ruhuyla eskiye sünger çekmesi elzemdir.”

BAYRAK OLAYI: SKANDAL REZALET

İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nin önündeki bayrak direklerinden birisine sözde Kürdistan bayrağı asılmıştır. Aynı bayrağın Türkiye’de, Türk bayrağına eş tutularak asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir. Bu sözde bayrağın dalgalanmasına kim izin vermiştir? Cumhurbaşkanı bundan haberdar mıdır? Başbakan, Çankaya’da Barzani’yle konuşurken, arkasına dönüp de ‘Nedir bu bayrak, kim koydu buraya’ diyebilmiş midir? Türkiye ne zamandır Peşmerge kalıntısının bayrağını tanımıştır? Buna onayımız yoktur, tepkimiz şiddetli ve tavizsizdir.

Haberin Devamı

YUNAN BAKANA: YİNE DENİZE DÖKERİZ

Türkiye’de manşet izi sürülüp niyet okunurken komşu ülkelerle sorunlarımız çetrefilleşmekte, sinirler gerilmektedir. Yunan Dışişleri Bakanı, aba altında sopa göstermektedir. Anlayamadığımız Yunanistan’ın amacının ne olduğudur. Eğer ki, tekrar denize dökülmeyi istiyor, kovalanmayı canı çekiyorsa buyursun, Türk milleti buna hazır ve bunu bir kez daha yapacak imandadır. Yunanistan yönetimine diyorum ki, dedeleriniz başaramadı, akıllı olun, zorlamayın, boşuna heveslenmeyin; siz de yapamaz, Türkiye’yi asla geçemezseniz.

Hürriyet’in haberiyle ilgili yorum: Tuhaf bir çelişki

OK ÇEKTİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye, partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasının ardından hediyeler verildi. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Bahçeli’ye Süleyman Şah heykeli ile ok ve yay hediye etti. MHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Kaşlı ise Bahçeli’ye Aksaray Taşpınar Hasan Dağ halısı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!