Hürriyet'i işgal davası: ‘2. helikopter inemeden uzaklaştı’

Güncelleme Tarihi:

Hürriyeti işgal davası: ‘2. helikopter inemeden uzaklaştı’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 21:07

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Doğan Medya Center’ın işgaline ilişkin davada, mahkeme heyeti ikinci parti asker getiren helikopterin pilotu Mehmet Türk’ü dinlemekten vazgeçti.

Haberin Devamı

15 Temmuz’da Kanal D, CNN Türk ve Hürriyet Gazetesi’nin içerisinde bulunduğu Doğan Medya Center’ı işgal ettikleri gerekçesiyle yargılanan 19 askerin davasına İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada tutuklu subaylar Erdal Şeker, Mehmet Akif Aslan ile Süleyman Ahmet Kaya hazır bulundu. Doğan Holding, Başbakanlık, TBMM ve Savunma Bakanlığı avukatlarının katıldığı duruşmada mahkeme, 15 Temmuz gecesi Hürriyet Gazetesi bahçesinde askerlere müdahale eden polislerden Şener Avcı’yı tanık olarak dinledi. Şener Avcı Hürriyet’in içindeki askerlerden polis aracına ateş açıldığını duyduğunu, kendisinin ise ikinci helikoptere müdahale ettiğini anlattı. Yoğun ateş açtıkları için ikinci helikopterin Hürriyet’in bahçesine inemediğini anlatan Şener Avcı, “Helikopterden de ateş açılıyordu. Bizim yoğun ateşimiz nedeniyle helikopter inemeden uzaklaştı” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, ikinci helikopteri kullandığı tespit edilen Mehmet Türk isimli subayın tutuklandığını ve 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen darbe davası sanıklarından olduğunu belirterek, Vedat Bağcerci’nin şehit edilmesinde görgüye dayalı muhtemel bilgisi dışında bir bilgisi olmayacağı gerekçesiyle tanık olarak ifadesinin alınmasından vazgeçti.

Duruşma, olay yeri keşfiyle ilgili bilirkişi raporunun beklenmesi kararlaştırılarak 9 Ocak 2018 tarihine ertelendi. 

BAKMADAN GEÇME!