Hürriyet'e Türk Dünyası ödülü

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete Türk Dünyası ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Sovyetler Birliği'nin dağılmasını ‘‘asrın nimeti’’ olarak niteledi. Demirel, ‘‘Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla meydana gelen durum, yeni bir Ergenekon'dur’’ dedi.

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı'nın 1997 Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri Töreni'ne ev sahipliği yapan Demirel, törenin Çankaya Köşkü'nde yapılmasının nedenini, ‘‘Türkiye için Türk dünyasına hizmet devlet meselesidir’’ sözleriyle açıkladı. Demirel, bir Türk şairinin, ‘‘Türküz, Türkler yoldaşımız, hesaba gelmez yaşımız’’ dizelerini, ‘‘Ezelden gelip ebede gidiyoruz. Ne başımız belli ne sonumuz. İşte millet bu’’ diye yorumladı.

Demirel, konuşmasının ardından Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri'ni dağıttı. TÜRKSAV, 50 yıllık başarılı yayın hayatını geride bırakan Hürriyet Gazetesi'ne ‘‘Türkiye Türklerindir sloganını 50 yıldır bayrak gibi dalgalandırdığı’’ için ödül verdi. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı İsmet Solak, ödülü Demirel'in elinden aldı. Çok sayıda kişi ve kamu kuruluşu ile birlikte, Zaman Gazetesi, İhlas Haber Ajansı ve TRT Haber Dairesi de ödüle layık bulundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!