Hürriyet'e Mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete Mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2001 01:37

Yanlış fotoğraf

17 Aralık tarihli gazetenizde ‘‘Kurtarılmayı Bekleyen Gemi’’ başlıklı haberinizde gemi adı ‘‘Altair Ace’’ olarak belirtilmiş. Oysa fotoğraftaki geminin adı ‘‘Cengiz Türkmen’’ olarak görülüyor. Acaba bir arşiv fotoğrafı mı kullanılmış?

Atilla KAPRALI

EDİTÖRÜN NOTU:

Hatalı fotoğraf, bir karışıklıktan kaynaklandı.


Sürtünme katsayısı sıfıra inmez

GAZETENİZDE geçtiğimiz günlerde, bir Türk bilim adamıyla ilgili haber yer aldı. Haberde, çeviri hatası olacağını sandığım bir yanlışlık yapılmıştı. Haber şöyleydi:

‘‘Türk Bilim Adamının Başarısı.

Türk bilim adamı Dr. Ali Erdemir'in, sürtünme katsayısını sıfıra indiren buluşu...’’

Oysa sürtünme katsayısını sıfıra indirmek mümkün değildir. Eğer mümkün olsaydı, sonsuz devir-daim makineleri yapılır, dünyada petrol, elektrik gibi sorunlarımız olmazdı. Bir kere çalışmaya başlayan makineler sürtünme olmadığı için hareket başladıktan sonra sonsuza kadar devinirlerdi.

Sürtünmeyi sıfıra indiremezsiniz ama sıfıra yaklaşmaya çalışabilirsiniz. Zaten haberin devamında, yapılanın böyle bir iyileştirme çalışması olduğu anlaşılıyor.

Yılmaz İlker GÜNEBAKAN

ÖSS yabancı dil sorusu yayınlayın

BEN lise son sınıf öğrencisiyim ve üniversite sınavına hazırlanıyorum. Sizin bu konudaki duyarlılığınızı göz önünde bulundurarak bir şey istiyorum. ÖSS sorularını yayınlıyorsunuz, fakat dil bölümünden sınava girecek öğrenciler için hiç soru yayınlanmıyor. Ben de İngilizce'den sınava gireceğim ve İngilizce alanında sorular yayınlamanızı rica ediyorum.

Banu DEMİRBAĞ

İki kanser ilacı zaten kullanılıyor

GEÇTİĞİMİZ
günlerde yayınladığınız ‘‘Meme kanserli hastalara müjde, iki yeni ilaç geliyor’’ içerikli haberiniz için sanırım hiçbir uzmandan görüş almadınız. Çünkü sizin ‘‘gelişini müjdelediğiniz’’ Femara ve Arimidex ilaçları 2-3 yıldır ülkemizde rutin olarak kullanılıyor. Saygılarımla.

Dr. Ceyhun İRGİL

Bursa Meme Hastalıkları Derneği Başkanı


ODTÜ'lü öğrenciler genellemesi hatalı

17 Aralık tarihli gazetenizde yer alan ‘‘Solun yapamadığını ekonomik kriz yaptı’’ haberinde geçen ODTÜ'lü öğrenciler genellemesi gerçeği yansıtmıyor.

ODTÜ'de McDonalds'a karşı eylem düzenleyen öğrencilerin sayısı, eylemlerin en yoğun olduğu zamanlarda bile McDonalds'ın müşteri sayısını geçemedi. Buranın 5 yıl faaliyet göstermesi de öğrenciler arasındaki popülerliğini kanıtlıyor. McDonalds'ın kapanması, yeme-içme imkánının azalması açısından birçok ODTÜ'lüyü de üzdü.

Ussal ŞAHBAZ

Ankara'dan AB'ye flu yaklaşım ne demek?

LÜTFEN bana ‘‘Ankara'dan AB'ye Flu Yaklaşım’’ başlığının Türkçe manasını söyleyebilir misiniz? Ben Türkiye'de değilim ve Türkçe'de böyle bir kelime olduğunu hatırlamıyorum.

Murat MAZMAN

OKURLARIMIZDAN KISA KISA

GÜLTEN DABİS: 16 Aralık'ta yayınladığınız bayram rehberinde, restoranımızın telefon numarasını yanlış yazdınız. Ayar Restoran'ın telefonu şöyle: 244 52 03

NEDİM ARIN: Bizler, bu ekonomik kriz döneminde ve öncesinde TV sayesinde gecelerimizi geçiren düşük gelir seviyesi grubuyuz. TV programı için ayırdığınız yeri daha genişletmenizi istiyoruz.

FERRUH SALİH (KİLİS): 2 Aralık tarihli manşetinizde ‘‘İlkokulda 100 evli kız çocuğu’’ demiştiniz. Doğrusu, ‘‘İlkokulda evli 100 kız çocuğu’’ olmalıydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!