Hürriyet’ten mesleki gelişime katkı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet’ten mesleki gelişime katkı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2009 00:00

Hürriyet Gazetesi, Hürriyet Akademi Platformu ile mesleki gelişime katkıda bulunuyor. Hürriyet, ’Şimdi Kendine Yatırım Zamanı’ sloganı ile başlayan Mesleki Hazırlık Programı kapsamında Perakendecilik Mesleki Hazırlama Kursu verdi.

Altındağ Belediyesi’nin katkısıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kursa, Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi. Seminere konuşmacı olarak Kariyer Koçu Altan Özen, Atasay Kuyumculuk Birim Yöneticisi Bilge Yurt, Migros Satış Yöneticisi Emrah Aydın ve Tansaş Satış Yöneticisi Başak Atalay katıldı. Konuşmacılar, "Perakende, İşe alım süreçleri ve kariyer" konularında seminere katılanları bilgilendirdiler.

Kariyer için engelleri aşmak gerek

İnsanların hedeflerinin önünde birçok engel olduğunu söyleyen Kariyer Koçu Altan Özen, kariyer yapmak için engelleri aşmak gerektiğini anlattı. Öncelikle hedefi görmek gerektiğini belirten Özen, "Hedefimizi görüyorsak engelleri aşarız, hedefi kaybettiğimiz zaman ise engeller daha çok önümüze çıkar. Birkaç engelde pes etmemek için, iş ile ilgili olarak hedefimizi belirlemeliyiz ve o yönde sağlam adımlarla ilerlemeliyiz" dedi.

Kuyum satışı üzerine bilgiler veren Yurt ise, geçmişten günümüze kuyum perakendeciliği üzerine konuştu. Yurt, konuşmasında kişilerin çalıştıkları sektöre donanımlı olmaları gerektiğini ifade etti. Kişisel başarının ilk önce zihinde oluştuğunu anlatan Yurt, "Kendiniz hakkındaki düşünceleriniz başarınızı olumlu yada olumsuz etkiler. İnsanları sevmek, konuşmayı sevmek, zeki olmak, kişinin yeteneklerini bilmesi, nitelikli bir satış elemanında olması gereken özelliklerdir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!