Hürriyet ödülleri topladı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet ödülleri topladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 12:49

7. Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. Hürriyet Yazarı Şükrü Kızılot, Yap-İşlet Devret'e Vergi Şoku; Hürriyet Muhabiri Banu Şen ise Soma'da Maske Düşüyor haberi ile ödül aldı.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde görev yapan ekonomi muhabirleri, yazarları ve yöneticilerini çatısı altında bulunduran Ekonomi Muhabirleri Derneği ( EMD)'nin "Altın Kalem Ekonomi Muhabirleri Derneği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" ile yılın en iyi ekonomi haberleri belli oldu.

50 haber ve köşe yazısı 6 kategoride 2014 yılının en iyisi olmak için yarıştı. Ödüller Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katıldığı törenle sahiplerine verildi.

Banu Şen, ödülünü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'den alırken; Hürriyet Yazarı Şükrü Kızılot'un yerine ödülünü eşi Avukat Zuhal Kızılot aldı.

DÜŞEN ÜCRETLERE DİKKAT ÇEKTİ

Bakan Elvan, törende yaptığı konuşmada alanında uzman olan gazetecilerin çalışmasının önemine dikkat çekerek, "Ekonomi muhabirlerinin EMD gibi bir çatının altında, belli kurallar bütünü içinde yer alması çok anlamlı. Bu anlamda uzmanlaşmayı çok önemsiyorum. Biz siyasetçiler gibi siz gazetecilerin de gecesi gündüzü, cumartesi pazarı yok. Kalitenin artması, düşen ücretlerin dikkatle ele alınması gerekiyor. Bu konuda diğer derneklerle birlikte hareket etmelisiniz" dedi.

Haberin Devamı

Ülkenin kalkınma ve gelişimi için ulaşım ve erişim altyapısının güçlü olması gerektiğini vurgulayan Elvan, Ak Parti hükümetleri döneminde tıkalı olan bu kanalları açmak için çalıştıklarını anlattı. 13 yılda 260 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını ve bunun 105 milyar dolarının karayollarına harcandığını belirtti. 1923-2002 döneminde 6100 km. bölünmüş yol yapılmış iken Ak Parti döneminde buna 17.750 km ilave ettiklerini söyledi.

Bu yıldan itibaren otoyollara ağırlık verileceğini ifade eden Elvan, Ankara-Niğde, Ankara-Kırıkkale Delice ile İzmir-Aliağa otoyolları için bu yıl ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Ülkenin Kuzeyi ile Güney ulaşımının ihmal edilmiş olduğunu, buna yönelik çok sayıda yatırım yaptıklarını belirten Elvan, sadece bu yıl 60 tane tünel açacaklarını duyurdu. Kendilerinden önceki 80 yılda 50 km. tünel yapılmışken, iktidarları döneminde yapılan tünel uzunluğunun 128 km. olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ÖDÜL ALAN DİĞER GAZETECİLER

Altın Kalem ödülü alan diğer gazeteciler ve haberleri ise şöyle:

Gizemli Otel Faturası Ankara’yı karıştırdı Sadettin İnan (Milli Gazete)

- Gazete, Dergi, Ajans Haber (Yerel)

- Tuz Turizmi, Neden Olmasın?
Saadet Erciyas (Ege Telgraf Gazetesi)

- Made in Turkey mi Turkish Made mi?
Korhan Gümüştekin (Ostim Organize Sanayi Gazetesi)

- Ajans Haber
-Bankalara 4 Köprü Parası Masraf “Ödendi”
Erdal Çelikel (AA)

- İnternet, Gazete, Haber, Köşe Yazısı

- Yap İşlet Devret’e Vergi Şoku
Şükrü Kızılot (Hürriyet)

-Radyo-TV Haber Programı

- Ekonomik Analiz
Şirin Sümer (TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu)

- Aselsan’ın Teknoloji Sınavı
Özlem Dalga ve Mustafa Ergen (Bloomberg HT)

Haberin Devamı

- Özden Alpdağ Özel Ödülü
1942 yılından buyana aralıksız 73 yıldır İzmir’de yayın yapan Ticaret Gazetesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!