Hürriyet Kıbrıs'a övgü yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Kıbrısa övgü yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yayın hayatına yeni başlayan Hürriyet Kıbrıs, tebrik yağmuruna tutuldu. Devlet ve hükümet yetkilileri, siyasi partiler, dernek ve kurumlar, mesajlar yayınlayarak Hürriyet Kıbrıs'a başarılar dilediler. KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, ‘‘Bugün burada Hürriyet Kıbrıs doğuyor. Hayırlı olacağını bilerek hayırlı olsun diyorum’’ dedi.

Hürriyet Gazetesi, basın sektörünün lokomotifi olduğunu Kıbrıs ilavesiyle bir kez daha gösterdi. Anavatan'da hazırlanan Hürriyet Gazetesi'yle birlikte ücretsiz olarak verilecek olan Hürriyet Kıbrıs'ın açılış töreninde çok sayıda politikacı ve tanınmış gazeteci katıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Meclis Başkanı Hakkı Atun, Başbakan Derviş Eroğlu, Türkiye Büyükelçisi Ertuğrul Apakan, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Maliye Bakanı Salih Coşar, Başsavcı Akın Sait ile Anavatan'dan gelen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Başyazar Oktay Ekşi, Yayın Koordinatörü Seçkin Türesay, Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Gündem Sayfaları Yönetmeni Doğaner Gönen, köşe yazarı Fatih Altaylı ve seçkin bir davetli topluluğu, Hürriyet Kıbrıs'ın açılışında hazır bulundu. Törende konuşan Ertuğrul Özkök, Kıbrıs'a ilk kez bayrağın kabul edildiği günlerde öğretim üyesi olarak geldiğini belirterek şunları söyledi:

‘‘Bu bayrağı Lefkoşa'da bulunan Saray Oteli'nden sarkıtmıştık. Şimdi de KKTC'de yeni bir dönemi başlatıyoruz. Hürriyet'in ana gazetesiyle beraber, KKTC haberlerini içine alan bir gazeteyi daha her gün okurlar ellerine alacaklar. Buraya Türkiye'de çıkan Hürriyet'i zaten gönderiyoruz. Şimdi bunun yanında artık Kıbrıs eki de olacak. Kıbrıs ekinin de Hürriyet'i yönlendiren ilkeler tarafından yönetilmesi gerekiyor. Bu ilkelerin başında Hürriyet'in tarafsızlığı gelir. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olacağız. Bizim taraf olacağımız sadece iki konu vardır. Bunların ilki KKTC'nin menfaatleri ve KKTC'nin Türkiye ile menfaatlerinin bozulmamasına yardımcı olmak.’’

DENKTAŞ'IN KONUŞMASI

Daha sonra konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ise devletin doğuşu gibi gazetelerin de sancılarla, sıkıntılarla doğduğunu belirterek ‘‘Bugün burada Hürriyet Kıbrıs doğuyor. Hayırlı olsun diyorum. Ancak hayırlı olacağını bilerek hayırlı olsun diyorum. Çünkü sıkıntıları geride kalmıştır. Büyük bir anadan bir yavru doğuyor. Hürriyet Kıbrıs, umut ederim ki KKTC'yi yok etmek isteyenlerin karşısında taraflı olur. Türkiye'ye karşı küfretmeyi hedef haline getirmiş olanların karşısında mertçe konuşur’’ dedi.

Hürriyet Kıbrıs ilavesinin prova baskısını inceleyen Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Gazete’nin sahibi Birinci Medya Kurumu Başkanı Ertan Birinci, ilk gazeteyi okumanın heyecanını birlikte yaşadılar. Denktaş'a bilgi veren Ertan Birinci, Kıbrıs Türkünün davasını ilk duyuran gazeteyle Anavatan-Yavruvatan birleşmesinin en güzel halkasını oluşturduklarını belirtti ve ‘‘Bu gazete Kıbrıs'a güç, dosta gurur, düşmana korku verecek’’ dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Hürriyet Kıbrıs'a özel bir ilgi gösterdi. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Denktaş'a gazetenin hazırlanma ve çalışma sistemi konusunda bilgi verdi.

Hürriyet kıbrıs'ın açılışında Hürriyet yöneticileri, yazarları ve çalışanları hazır bulundu.

Doğaner Gönen, Ertuğrul Özkök, Tekin Birinci, Ertan Birinci ve Seçkin Türesay, prova baskıyı inceliyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!