Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk binasını askerler bastı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk binasını askerler bastı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 03:58

Dün gece darbe girişiminde bulunan askerlerin hedeflerinden biri de Doğan Medya Center oldu... Sabaha karşı helikopterle silahlı bir grup asker hurriyet.com.tr, Hürriyet, CNNTürk ve Kanal D'yi bastı. Başlarında 3 rütbeli asker vardı.

Haberin Devamı

Askerler, tehditlerle, bağırarak ve silah göstererek binanın boşaltılmasını istedi. Amaçları yayının kesilmesiydi. Binadan girince “ateş etmekten çekinmeyin” diye bağıran üsteğmen, yanındaki askerler ile birlikte tüm katları dolaştı.

Yayına devam etmek isteyen Hürriyet.com.tr çalışanları vurulmakla tehdit edildi.

Gazete ve televizyon çalışanları önce aşağı katlara indirildi. Askerler 'telefonları kullanmayın' diye bağırıyordu.

Bir süre sonra bina önüne gelen bir polis aracı darbeci askerlere 'kendinizi yakmayın' anonsu yaptı. Kısa süre sonra gazeteciler bina önüne çıktı.

Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk binasını askerler bastı

Bu sırada darbeye karşı çıkan vatandaşlar da bina önünde toplanmaya başladı. Sayı kısa sürede arttı.

Haberin Devamı

Bekleyiş sürerken çatışma sesleri duyuldu. Önce ışıkları kapalı bir askeri helikopter bina üzerinde tur attı. Herkes ateş açılabilir endişesiyle kendini korumak için siper aldı.  Bir süre sonra ise bir jetin bina yakınında tur attığı duyuldu.

Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk binasını askerler bastı

Önce CNNTürk binasındaki askerler gözaltına alındı.

hurriyet.com.tr ve Hürriyet'in bulunduğu binadaki operasyon daha uzun sürdü.

Askerlerin Hürriyet'in yemekhanesinde alıkoyduğu bir grup gazete çalışanı, operasyon sırasında askerlerin yemekhaneden uzaklaşmasını fırsat bilip kurtulmayı başardı. 

Darbeci askerleri etkisiz hale getirmek için içeriye gaz bombaları atıldı. Tuvaletlere sığınan iki Hürriyet çalışanı gazdan etkilendi.

Çatışma sonrası ikinci gruptaki askerler de gözaltına alındı, kamuflajları çıkartıldı. Gözaltına alınan erlerden biri "Bizi nöbet var diye getirdiler" iddiasında bulundu.

POLİSİN VERDİĞİ İKİ KRİTİK BİLGİ

Binaya operasyon düzenleyen polisler iki önemli bilgiyi paylaştı. Polis memurlarından biri, "Darbeciler bizim telsizlerimize de girdi. Teslim olun anonsları yaptı" dedi.

Haberin Devamı

Bir diğer polis "Darbeciler daha da geç bir saatte, herkes uyurken hareket geçse tehlikenin boyutları çok daha artabilirdi" yorumunda bulundu.

"BİZE HELİKOPTERDEN ATEŞ AÇTILAR BİLİYOR MUSUN"

Bir güvenlik mensubu "Bizimle çatışmaya girdiler. Bir tanesi birkaç kurşun sıktı, sonra aşağıya saklandı. Yaralanmış olabilir" derken şaşkındı.

Genç bir polis ise duygusal sözlerle "Bize, helikopterden ateş açtılar biliyor musunuz?" dedi.

Haberin Devamı


Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk binasını askerler bastı

YAŞANANLAR HÜRRİYET.COM.TR'NİN FACEBOOK CANLI YAYININA BÖYLE YANSIDI...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!