Hürriyet Hakem Konseyi yorumluyor

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Hakem Konseyi yorumluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 06:44

Hürriyet Hakem Konseyi, T.Konyaspor-Beşiktaş karşılaşmasının hakemi Çağatay Şahan'ın yönetimini yorumluyor.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın son saniyelerinde kendi ceza sahasından topla çıkan Jones topu Konyaspor yarı alanında köşe çizgisine kadar sürdü. Burada zaman geçirmek isteyen Jones ile Konyasporlu oyuncu arasındaki ikili mücadelede Jones yerde kaldı. Jones ve Beşiktaş cephesi bu pozsiyonda faul bekledi ancak hakem devam dedi. Beşiktaş cephesi maç sonunda hakeme isyan ederken bu pozisyonun faul olduğunu ancak devam kararı sonrasında yaşanan art arda pozisyonlarla kalelerinde golü gördüklerini söyleyerek isyan ettiler. Hürriyet Hakem Konseyi bu pozisyonu yorumladı...

BÜNYAMİN GEZER:
Bu pozisyonda faul olsa bile neticeye etki eden bir hakem hatası yok. Maç boyu bu tip pozisyonlara faul çalan hakem bu pozisyonda faulü çalmayarak oluşturduğu faul standardına aykırı davrandı. Ancak bu pozisyonun gole etkisi yok. Hakem ve Beşiktaş açısından talihsiz bir pozisyon.

ALİ KUNAK:
Pozisyonda faul olsa bile pozisyon sonrasında üç, dört başka aksiyon gectiğnden dolayı bu neticeye tesir eden bir hata sayılmaz.

LALE ORTA:
Bir hakemin bir maçta bütün kararlarının doğru olması mümkün değil. Bu pozisyonda da hata olsa bile bu skora etki etmez.

Haberin Devamı


KAVALCI: TECRÜBESİZ HAKEM İSTEMİYORUZ

Beşiktaş'ın Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcı, stadyum çıkışı hakem kararına isyan etti. Kavalcı'nın sözleri şöyle;

"Futbolcularımızı tebrik ediyoruz. Oyuncularımıza her şeyi öğretiyoruz ama sahada kaç kişiyle mücadele ettiğimizi bir türlü öğretemedik. Emeklerimize yazık. Penaltımız verilmedi. Beşiktaş biraz hareketlenince hemen bizi sindiriyorlar. MHK’yı eleştiriyoruz."

"Kaçtır bizim maçlarımıza tecrübesiz hakemleri vermeyin diyoruz. Şampiyonlar Ligi’ne gitmeye çalışıyoruz ama bize karşı hep aynı hatalar yapılıyor. Bundan sonra maçlarımıza tecrübeli hakemlerin verilmesini istiyoruz."


ÖNDER ÖZEN DE İSYAN ETTİ


Maç sonunda açıklamalar yapan Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Önder Özen şunları söyledi;

"Puan kayıplarını olgunlukla karşılayabilecek bir kişiliğe sahibim. Hakemi maç sonunda tebrik ettim elimi uzattım bana elini uzatmadı. Maçta aleyhimize yaşanan birçok karar verildi. Slaven Bilic’e 7 ay önce ‘bu takıma 12’ye 11 oynamasını öğretmelisin’ dedim.

Slaven Bilic’in bu hataları yapmaması lazım. Hala takımı 11’e 11 oynayacak şekilde hazırlıyor. Futbolda en büyük sorunun ne olduğu şeklinde sorulan soruya ‘kurallara uymamak’ diye cevap vermiştim. Elle oynamak kitaba göre yasaktır ama oynanıyor. Yabancı kuralı koyuluyor, uygulamaya gelince yangın yapıyoruz. Kısacası sorunumuz kitaba uymuyoruz.”



HAKEMİN NOTU...

Haberin Devamı

BÜNYAMİN GEZER: Ufak tefek faul hatalarının dışında genel olarak iyi bir yönetim gösterdi. Notu 8.3

ALİ KUNAK: PFDK tarafından son anda verilen seyircisiz oynama cezası yüzünden tribunlerdeki bayan ve çocuk seyircilerin cılız tezahüratları nedeniyle müsabaka adeta seyircisiz gibi oynandı. Seyirci faktörü olmayıp, oyuncularda iyi niyetli olunca hakemin de işi kolaylaştı. Fazla kritik pozisyonun yaşanmadığı müsabakada sadece son dakikada Konyaspor'un attığı beraberlik golü tartışıldı. Bu pozisyonda köşe vuruşundan gelen topta Jukoviç'in eliyle topun bir teması olsa da topun önce kafasına temas edip gelmesi ve ellerinin doğal konumda olması nedeniyle golün geçerli sayılması doğru karardı. Hakemin notu 8.3

Haberin Devamı


LALE ORTA: Hakem Çağatay Şahan başarılı bir maç yönetti. Uyguladığı disiplin kararları yerindeydi. Konyaspor'un attığı golde top kafadan kola geldiği ve kolun da doğal konumda olmasından dolayı pozisyonun devam ettirilmesi ve gol kararı verilmesi doğruydu. Hakem notu 8.3

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!