Hurafeyi değil İslam'ı öğretti

Güncelleme Tarihi:

Hurafeyi değil İslamı öğretti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 23:42

İlahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk, Türkiye’nin dört bir yanından binlerce seveninin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Sevenleri, cenaze töreninde gözyaşlarına hâkim olamadı. Antalya’dan 6 yaşındaki oğlu ve eşiyle birlikte törene katılan Hesna Köse “Türkiye’de insanların Kuran’la tanışmasına vesile oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÜNLÜ ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk (65) için dün Karacaahmet Şakirin Camisi’nde cuma namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Uzun süre tedavi gördüğü prostat kanserinden çarşamba günü hayatını kaybeden Öztürk’ün cenaze törenine Türkiye’nin dört bir yanından binlerce seveni katıldı.

İZDİHAM YAŞANDI
Törende yoğun güvenlik önlemi alındı, katılımcılar çanta ve üst aramasından geçirildi, çok sayıda polis görev yaptı. Cami avlusuna sığmayan kalabalıkta zaman zaman izdiham yaşandı. Öztürk’ü uğurlamaya gelen sevenlerinin taziyelerini ilk eşi Tevhide Kol’dan olan çocukları Saniye, Mustafa, Cüneyt; ikinci eşi Canan Murtezaoğlu'ndan olan oğlu Ali Nuri Öztürk, torunları Ahmet ve Levent Öztürk kabul etti. Uzun süredir kanser tedavisi gören Tevhide Kol ile Nazlı Kanat, cenaze töreninde yoktu.

DÜRÜST BİR MÜSLÜMAN’DI
Kore Gazisi Şükrü Çevirme (80), Öztürk için “İslamiyet alanında en büyük uzmandı. Dürüst bir Müslüman’dı” dedi. Antalya’dan 6 yaşındaki oğlu ve eşiyle gelen Hesna Köse “Türkiye’de insanların Kuran’la tanışmasına vesile oldu. Hurafe, hikâye değil, gerçek İslam’ı anlattı” dedi. Kayınbiraderi İbrahim Kol ise “Bana Kuran okuttu, ayetleri, sureleri öğretti. İnsanların aydınlanması için daha çok yaşaması gerekiyordu” dedi. Kalpaklı şair Gülcemal Karakoç (81) ise tören boyunca Öztürk için yazdığı şiiri okudu. Trabzon Sürmeneli Pınar Öztürk “İslam’ın günümüz şartlarında yaşanır hale getirdi” diyerek ağladı. Öztürk’ün torunu Levent Öztürk (16) de “Anlatmaya kelimeler yetmeyecek kadar büyük bir insan. Muhteşemdi. Ülkemiz için daha çok hayırlı şeyler yapacağına inanıyordum. Ona çok ihtiyacımız vardı. Gitmesi bizi derinden etkiledi. Dedemle judo müsabakaları yapardık” dedi.Yola taşan ünlü ilahiyatçının gözü yaşlı sevenleri, cenaze namazında ses düzeninin olmamasını alkış ve ıslıklarla protesto etti. Öztürk, cenaze namazının ardından Kanlıca’da toprağa verildi. 

BİRLİKTE UĞURLADILAR
YAŞAR Nuri Öztürk’ün cenaze törenine, Öztürk’ün bir dönem genel başkanlık yaptığı Halkın Yükseliş Partisi Genel Başkanı Ragıp Önder Günay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bedreddin Dalan, Mustafa Sarıgül, Saba Tümer, Hayri İnönü, Hulki Cevizoğlu, CHP eski ve yeni milletvekilleri Muharrem İnce, Umut Oran, Mehmet Sevigen, Onur Öymen, Gülay Yedekçi de katıldı. Cem Vakfı, Alevi dernekleri ve sanatçı Müjdat Gezen de törene çelenk gönderdi. 

BAKMADAN GEÇME!