Hür Adam’ın yönetmeninden ilginç ilan

Güncelleme Tarihi:

Hür Adam’ın yönetmeninden ilginç ilan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2013 13:48

Sanayici kimliği yanı sıra yapımcı ve yönetmen kimliği ile de bilinen Mehmet Tanrısever, yolsuzluk ve rüşvet tartışmalarının devam ettiği bir süreçte dikkat çekici bir ilan verdi. Yönetmeni olduğu Hür Adam isimli filmi Fethullah Gülen’e ithaf eden Tanrısever “Ümitvar Ol Türkiyem! Gelecek daha da güzel olacak…” başlıklı ilanında Kur’an’dan iki ayete yer verdi. İlan'ın sahibi Mehmet Tanrısever, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada Gülen'in özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Minyeli Abdullah filminin yapımcısı Mehmet Tanrısever’in son yankı uyandıran filmi Bediüzzaman Said Nursi’yi anlatan “Hür Adam filmi oldu. 10’a yakın filmin yapımcılığı ve yönetmenliğini yapan Tanrısever sinemanın yanı sıra sanayici kimliği ile de tanınıyor. Tanrısever, Mert Çelik şirketinin de sahibi.

Hür Adam’ın yönetmeninden ilginç ilan

17 Aralık’tan bu yana Türkiye’nin bir numaralı gündemi olmaya devam eden ‘yolsuzluk ve rüşvet’ soruşturmalarının yankıları sürerken Tanrısever kendi imzasını taşıyan bir ilan verdi. Tam sayfaya yakın yer tutan ilan “ÜMİTVAR OL TÜRKİYEM! Gelecek daha da güzel olacak…” başlığı taşıyor.

İlanda, Kur’an’da yer alan şu iki ayet paylaşıldı:

Haberin Devamı

*Müminler müminleri bırakıp kafirleri veli (dost) edinmişler. Kim böyle yaparsa Allah ile ilişiğini kesmiş olur. (Ali İmran 28. Ayeti)

Hür Adam’ın yönetmeninden ilginç ilan

*Müminlerin sadece kardeştirler, o halde ihtilaf eden kardeşlerimizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki, O’nun merhametine nail olasınız. (Hucurat 10. Ayet)

'33 YILDIR TANIYORUM'

İlan sahibi Mehmet Tanrısever hürriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Fethullah Gülen’in özür dilemesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “İlanda yer alan Allah’ın ayetleri benim sözüm değil. Ben sadece ismimi koydum. Hocaefendi’yi 33 senedir tanıyorum. Şu geldiği durumlar üzüntü verdi. Bir çok kez görüşmüşlüğümüz var. Bir insanın hem ruhen, hem fiziken çöküntüsünü gördüm. Neden bu duruma düşürülmüş Hocaefendi. Bağırmaya çağırmaya kavgaya ne gerek var. Tayyip Bey de bas-bas bağırıyor beddua yapılmaz diye…. O insan da üzülüyor. Birileri birbirine düştüyse oturup kenarda gülmeyin diyor Allah. Ben de yazı ile anlatmaya çalışıyorum. Bırakın bizim insanları Afrika’da insanlar yapsa üzülürüm."

'ÖZÜR DİLESİN BİTSİN BU İŞ'

Haberin Devamı

"Hocaefendi'nin son konuşmasından etkilendim" diyen Tanrısever sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaygılandım da.... Gerçi Hocaefendi ilkin kendine yapıyor. 'Ben' diyor 'böyle birşeyin içinde değilim'. Kendine, çevresine beddua yapıyor ilkin. İftiraya uğradıysak da diyor öbürleri…Evlerine ateş düşsün diyor. Ben onu kabullenemiyorum. Tamam ben bir hata yaptıysam bana düşsün ateş ama çoluk çocuğuma neden düşsün. Bunu kabullenemedim. Evine ateş düşsün de ne demek. Evine ateş düşsün dediğin zaman çoluğun çocuğun hepsi gidiyor. Bunu ben kabullenemiyorum. Ben özür dilemesini bekliyorum Hocaefendi’nin. Bu bedduadan dolayı. Şimdi çoluk-çocuk diyor bu hoca kim. 'Ben haddimi aştım. Kusura bakmayın ben bu halimden memnun değilim' demeli. Ben bekliyorum. Herkesin Hocaefendi’ye bir muhabbeti var. Ama bir ikilik oldu. Özür dilemek bir erdemliktir. Özür dilensin bitsin bu olay.
Bu ayet ışığında herkes hatasını görmeli. Hocaefendi özür dilemiyorsa ben dilerim onun yerine. Bütün Türkiye halkından dünyadan..."
dgokce@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!