HünkârbeÄŸendi

Eti, üzerine 3 parmak çıkacak kadar suyla, iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Haberin Devamı

Dana eti çok uzun sürede piştiği için ya düdüklü tencere kullanın ya da pişme süresine sabredin. Dana bonfileden yaptırdığınız kuşbaşı et çok kısa sürede lokum gibi pişecektir. Pişen eti süzün ve bir kaşık tereyağı ya da zeytinyağında 10 dakika kadar kavurarak tuz, karabiber ev pul biberle lezzetlendirip ocaktan alın.
Patlıcanların saplarını kesmeden sadece kenarlarını kesip atın ve yıkayıp kurulayın. Çatalla birkaç yerlerinden delin. Ocağın üzerinde ya da 200 dereceye ayarladığınız fırının ızgara kısmında iyice yumuşayıncaya kadar çevirerek közleyin. Kabuklarını soyun ve beklerken kararmamaları için soğuk suda bekletin. Soğuk sütte ya da limonlu zeytinyağında da bekletebilirsiniz.

Beğendi için; bir tencereye ya da derin bir tavaya zeytinyağını koyun. Yağ kızar kızmaz unu ilave ederek sürekli karıştırarak un köpük köpük olup hafifçe sararıncaya kadar, 1-2 dakika kavurun. Bu aşamada 1 yemek kaşığı kaymak katarsanız yemeğin lezzetine lezzet katmış olursunuz.
Önceden fırında közleyip kabuklarını soyduÄŸunuz patlıcanları tavla zarı formunda doÄŸrayın. DoÄŸradığınız patlıcanları kavurduÄŸunuz unun üzerine ilave edip sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.Â

Haberin Devamı

Soğuk sütü de patlıcanların üzerine ekleyin ve ezerek 7-8 dakika daha karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra rendelenmiş kaşarı serpiştirin. Karıştırın ve ocağın altını kapatın. İsterseniz beğendiyi el blenderi yardımıyla püre haline getirin. Bir tabağa alın. Üzerine etleri koyun.
SıvıyaÄŸa pul biberi ekleyip orta ısılı ateÅŸte, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kızartın. BeÄŸendinin üzerine gezdirip sıcak sıcak servise sunun.Â

Malzeme listesi

- 1 kg kuşbaşı kuzu eti
(dana eti de kullanabilirsiniz)
- 6 adet orta boy kemer patlıcan
(1 adet konserve köz patlıcan kullanabilirsiniz)
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
(50 gr tereyağı da kullanabilirsiniz)
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı dolusu rendelenmiş taze kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Ayrıca;
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
İsteğe bağlı olarak;
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Yazarın Tüm Yazıları