Hünerlerini sergilediler

Güncelleme Tarihi:

Hünerlerini sergilediler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 17:26

Hünerlerini sergilediler

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi’nin 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Yılsonu Karma Sergisi çeşitli etkinliklerle başladı.

GSD İlkokulu’nda yapılan etkinliklere Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, eşi Nursel Silpagar’la birlikte katılırken, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun da etkinlikleri ilgiyle izledi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zekeriya Yayla, etkinliklerin açılışında yaptığı konuşmada, Çiftlikköy’de 40 alanda toplam 108 kurs açtıklarını dile getirerek, “Çok çeşitli kurslarımızda kursiyerlerimiz eğitim alıyor. Ancak istihdama yönelik kurslarımıza maalesef ilgi yoğun değil, biz de kursiyerler ancak işe girdikten sonra bu kurslara başvuruyor. Bu vesile ile her zaman yanımızda olan Çiftlikköy Kaymakamımız Cengiz Karabulut’a Çiftlikköy Belediye Başkanımız Ali Murat Silpagar’a, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul müdürlerimize ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kursları tamamlayan kursiyerlere sertifikaları ise törenle verildi. Silpagar, yabancılar için Türkçe kursuna katılarak başarıyla tamamlayan İranlı kursiyer Lena Reyb Muhammed Al-Dhun’a sertifikasını takdim etti. Okuma yazma 1. ve 2. kademe kursları, yağlıboya resim kursu, turistik eşya yapımı kursu, çocuk pantolon dikimi kursuna katılan kursiyerlere katılım belgelerini ise Karabulut, Öztabak, Demirel, Coşkun ve Tosun verdi. Çiftlikköy Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla oluşturulan Ruhsar Aksoy İlkokulu Mehter Takımı’nın gösterisi beğeniyle izlenirken, ardından Artvin Yöresi Halk Oyunları ekibi de oyunlarıyla izleyenleri coşturdu.

Çiftlikköy GSD İlk ve Ortaokulu Sergi Salonu’nda resim, çini, giyim, turistik eşya, rölyef gibi birbirinden farklı tarzlarda kursiyerlerin yaptığı eserlerin yer aldığı sergi gün boyunca gezilebilecek. Düzenlenen sergiyi büyük bir dikkatle inceleyen Silpagar, burada çok beğendiği 3 boyutlu rölyef Esma-ül Hüsna’yı alarak, eser sahibi Ayla Öztürk’le hatıra fotoğrafı çekildi. Silpagar, kursiyerlerin el emeği ile yaptığı birbirinden güzel eserleri çok beğendiğini belirterek, emeği geçenleri tebrik ettiğini dile getirdi. Sergi 3 gün boyunca açık kalacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!