Hümaşah Sultan kimdir? Hümaşah isminin anlamı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Hümaşah Sultan kimdir Hümaşah isminin anlamı nedir
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 16:27

Muhteşem Yüzyıl Kösem’in bu akşam ekrana gelecek olan bölümünde Hümaşah Sultan geliyor. Diziye yeni dahil olacak olan Hümaşah Sultan’ı Vildan Atasever canlandıracak. Hümaşah Sultan Muhteşem Yüzyıl Kösem’de büyük ses getirecek. Adı gibi asaletli olan Hümaşah Sultan kimdir? Hümaşah isminin anlamı nedir? Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Hümaşah Sultan, I. Süleyman'ın ve Hürrem Sultan'ın torunu, babası Şehzade Mehmet ve annesi Safiye Sultan'ın tek çocuklarıdır. Hümaşah Sultan, 1540 yılında dünyaya geldi. Babası Şehzade Mehmet, Hümaşah henüz 3 yaşındayken çiçek hastalığına yakalanarak hayatını kaybetmiştir. Babasının ölümünün ardından İstanbul'a getirildi. Burada babaannesi Hürrem Sultan'ın yanında büyüdü.

Hümaşah Sultan'ın evlilikleri...

İlk evliliğini 1556 yılında Damad Mehmet Ferhad Paşa ile yapan Hümaşah Sultan, bu evliliğinden dört erkek, beş de kız çocuk dünyaya getirdi. Damad Mehmet Ferhad Paşa 1575 yılında vefat etti. Hümaşah Sultan, 1581 yılında Damad Gazi Mehmed Paşa ile ikinci evliliğini yaptı. Bu evliliğinden ise bir erkek çocuğu oldu. Bu evliliğin ardından Hümaşah Sultan Lala Mustafa Paşa ile evlendi ve Sultanzade Abdülbaki Bey isimli bir erkek çocuk dünmyaya getirdi.

Haberin Devamı

Hümaşah Sultan'ın vefatı...

Hümaşah Sultan, henüz 53 yaşındayken 1593 yılında hayatını kaybetti. Hümaşah Sultan'ın ölüm nedeni tam olarak bilinmiyor. Vefatının ardından, babası Şehzade Mehmed'in ve amcası Şehzade Cihangir'in bulunduğu Şehzade Camii'nde babasının yanı başına defnedilmiştir.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Hümaşah Sultan'ı kim canlandıracak?

Star TV ekranlarında her perşembe günü yayınlanan Muhteşem Yüzyıl Kösem'in bu akşam ekrana gelecek olan bölümüne Hümaşah Sultan geliyor. Hümaşah Sultan'a sürpriz bir isim hayat verecek.

Annesi Safiye Sultan'ı bile aratmayan zekası ve hırsı ile bilinen Hümaşah Sultan Mısır'da yaşamış ve yıllar sonra payitahttan gitmiştir. Özellikleri nedeni ile Hümaşah Sultan'ın kimlere yakın duracağı ve nasıl hesaplar yağacağı merak konusu.

Hümaşah Sultan'ın annesi Safiye Sultan, kızının kimsenin piyonu olmayacağından emin. Bu sebeple de anne Safiye Sultan, kızının neler yapacağını en çok merak edenlerden.

Hümaşah nedir?

Hümâ ismi Farsça kökenli olup ‘başına konduğu kimseye mutluluk getirdiğine inanılan devlet kuşu, talih kuşu’ ile ‘mutluluk ve saadet’ gibi anlamlara gelir.

Vildan Atasever ve Hülya Avşar, üçüncü kez anne kız oluyorlar…

Haberin Devamı

Diziye Hümaşah Sultan ile yeni katılacak olan Vildan Atasever, Muhteşem Yüzyıl Kösem'in Safiye Sultan'ı canlandıran Hülya Avşar ile üçüncü kez anne-kız olacaklar. Hülya Avşar ve Vildan Atasever daha önce de İki Genç Kız filmi ve Kadın İsterse dizisinde anne-kız rollerinde olmuşlardı.

Hümaşah Sultan kimdir Hümaşah isminin anlamı nedir

Vildan Atasever Kimdir?

1981'de Bursa'da beş çocuklu Erzurumlu bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Bahçelievler Gürsoy Koleji'nde, Lise öğrenimini Cihangir Koleji'nde tamamladı. 15 yaşında amatör olarak tiyatro oyunculuğuna başladı. Vildan Atasever, İsmail Hacıoğlu ile 2010 yılında evlendi. ,5 yıl evli kaldıktan sonra 21 Ocak 2015 tarihinde karşılıklı anlaşmayla boşanmışlardır.

Haberin Devamı

İlk oyunculuğunu Perihan Mağden'in yazdığı, Kutluğ Ataman'ın yönettiği İki Genç Kız filminde Handan rolünde oynadı. Daha sonra Kurtlar Vadisi adlı dizide oynadı.

Kadın İsterse adlı komedi dizisinde Hülya Avşar'ın kızını canlandırdı. 2005 yılında gösterime giren, Kutluğ Ataman'ın yönettiği, Perihan Mağden'in "İki Genç Kız'ın Romanı" adlı romanından uyarlanan İki Genç Kız adlı filmde yine Hülya Avşar'ın kızını oynadı. Bu ilk filmi ile Altın Portakal ödülü kazandı. İlk filminde bu önemli ödülü alması oldukça tartışıldı. Daha sonra 2006 yılında gösterime giren Kader filminde yer aldı ve 18. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Ardından Yaralı Yürek ve Bıçak Sırtı gibi televizyon dizilerinde rol aldı. Show TV'de yayınlanan Gece Sesleri adlı dizide rol aldı. Gani Müjde'nin yazıp yönettiği Osmanlı Cumhuriyeti filminde Ata Demirer'le başrolü paylaştı ve gişede 1.423.000 kişi tarafından izlendi.

Haberin Devamı

Ay Yapım'ın projesi, ATV'de yayınlanmış olan Samanyolu dizisinde Özcan Deniz'le beraber rol aldı. Şu anda TRT 1'de yayınlanacak olan Boyut Film'in yapımı olan Başrolde aşk dizisine hazırlanmaktadır. Son olarak Kanal D'de yayınlanan Yazın Öyküsü dizisinde Umut karakterini canlandırmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!