Hüma Hatun Konağı kapılarını 8 Mart'ta açacak

Güncelleme Tarihi:

Hüma Hatun Konağı kapılarını 8 Martta açacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 16:55

Haberin Devamı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın Kastamonu tarihini gün yüzüne çıkartmak için Kastamonu Konakları'nı canlandırma projeleri devam ettiği belirtildi.

Babaş, yaptığı yazılı açıklamada, Hüma Hatun Konağı'nın restore çalışmaları tamamlandığını belirtti. Konak hakkında bilgi veren Babaş, "Bodrumda üç, zemin katta üç, birinci katta üç, cihannüma katında ise bir olmak üzere 10 odası bulunan Hüma Hatun Konağı, 10 ay gibi kısa bir sürede atıl ve çürümeye yüz tutmuş halden Kastamonu tarihinin parlayan yıldızı oldu" ifadesini kullandı.

Babaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılışı yapılacak konağı Kastamonu kadınına armağan edeceklerini anlattı.

Kentin tarihi dokusunun başka illerle kıyaslanamayacak seviyede olduğuna dikkati çeken Babaş, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Tarihi eserlerin korunması ve restore edilmesi konusunda yıllardır yeterli çalışmalar yapılmamıştı. Bu eserleri ortaya çıkarmak adına projeler üreterek uygulamaya geçtik ve Hüma Hatun Konağı’nı restore ettik. Tefrişatını da hızla tamamlayıp, burayı kadınlar gününde kahraman ve fedakar Türk kadınını temsil eden Şehit Şerife Bacı'nın, Nene Hatun'un ve Halime Çavuş'un torunları olan en değerli varlıklarımız Kastamonulu hanımlarına eğitim ve kültür evi olarak armağan edeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!