Hülya öğretmenin çocuk feryadı Yeni

Güncelleme Tarihi:

Hülya öğretmenin çocuk feryadı Yeni
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2006 11:43

Antalya'da Türkçe öğretmeni Hülya Bülbül, boşandığı eşi polis memuru Erdal Kaplan'ın, velayeti kendisinde olmasına karşın üç çocuğunu 480 gündür göstermediğini söyledi. <1+>Yeni

Haberin Devamı

Çocuklarını almak için Adana'ya gittiğini ancak eski eşinin biber gazlı saldırısına uğradığını anlatan Hülya Bülbül, 11 yaşındaki Nur Banu, 5 yaşındaki Arife Ecem ve 4 yaşındaki Nevin Naz'ı eski eşi Kaplan'dan almak için her yola başvuracağını söyledi. “Çocuklarım olmadan asla” diyen Bülbül, mücadeleden vazgeçmeyeceğini, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğini söyledi.

Van 100'üncü Yıl Üniversitesi'nde öğrenciyken Erdal Kaplan'la tanıştığını ve 1993 yılında evlendiğini söyleyen Bülbül, evliliği süresinde eşinden hep şiddet gördüğünü anlattı. Uğradığı şiddet nedeniyle evinden kaçtığını ve eşine dava açtığını söyleyen Hülya Bülbül, geçen yıl mahkemenin üç kızının velayetini kendisine verdiğini söyledi.

20 GÜN SONRA GETİRMEDİ

Bülbül, şu an Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Kaplan'ın Hakkari Yüksekova'da görev yaptığı 2005 yılının Temmuz ayında mahkeme kararıyla 20 günlüğüne çocuklarını aldığını, o günden bu yana 3 kızını bir daha göremediğini söyledi. İl il gezerek çocuklarını almak için mücadele verdiğini anlatan 30 yaşındaki Hülya öğretmen, “20 gün sonunda çocukları bana teslim etmesi gerekiyordu. o günden itibaren savcılığa suç duyurusunda bulundum, takipsizlik kararı çıktı” dedi.

Derdini anlatmak için Başbakan Erdoğan'a faks çektiğini, kendisinin Hakkari Valiliği'ne yönlendirildiğini belirten Hülya Bülbül, “Eski eşim hakkında soruşturma açıldı, ancak hiçbir ceza almadı. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne de dilekçe yazdım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar gideceğim” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMI DÖVÜYOR

Eski eşinin, kızlarına uyguladığı şiddeti telefonda kendisine dinlettiğini ileri süren Bülbül, “Bu konuda da Hakkari Savcılığı'na ‘çocuklarımı dövüyor, telefonda bana dinletiyor’ diye faks çekerek suç duyurusunda bulundum. Yine takipsizlik kararı çıktı” diye konuştu.

Üç kızının sağlıksız bir insanın yanında sağlıksız bir ortamda yaşadığını iddia eden Hülya Bülbül, “Baba olması, kızlarıma herşeyi yapma hakkını vermez. Devletin çocukları koruma altına alması gerekir. Tüm yetkilileri göreve çağırıyorum. Bana yardım edin. Kızlarımın velayeti bende, ama onları alamıyorum. Adalet istiyorum. Kanun var ama uygulanmıyor” diyerek isyan etti.

Eski eşinin son olarak Adana Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edildiğini öğrenince 19 Kasım Pazar günü yanına gittiğini söyleyen Hülya öğretmen, “Çocuklarımı isteyince eski eşim bana biber gazı sıktı. Onun bu saldırısı gazetelerde de haber oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!