Hulki İlgün: Vay başımıza gelenler

Güncelleme Tarihi:

Hulki İlgün: Vay başımıza gelenler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2000 00:00

Hulki İLGÜN
Haberin Devamı

Arayanların isim ve adreslerini yazmaya gerek yok. Dert, milyonlarca Fener'linin derdi. Ancak, telefonların yüzde doksan'ı Fener'li taraftarların ağıtlarıyla doluyken, bir kısmı da öteki takımların taraftarlarından geldi. İşte Beşiktaş'lı Refik Sancaktar konuşuyor. ‘‘Hadi geçmişe sünger çekelim. Şöyle oldu, böyle oldu diye safsatalarla sizleri avutup aldatalım. Ama bu kadar hatadan, böylesine başarısızlıktan sonra, nedir bu başınıza gelenler beyefendi. Hemde paranızla pulunuzla, şanınızla şerefinizle bu kaçıncı olay, kaçıncı rezalet kardeşim? Yanlış transfer mi dersin, Fener'de. Sakat transfer mi dersin, Fener'de. Kaçak sporcu mu dersin, Fener'de. Nesine, neresine bakacaksın Fener'in. Bizde spor kulübüyüz. Galatasaray'da, diğerleride. Hepimiz, ama öyle ama böyle transferler yaptık. Hemde, o parasız pulsuz dediğiniz Cimbom, Jardel gibi bir devi, dakikada sessiz sedasız transfer etti. Çıtı çıkmadı. Fener öyle mi? Siz futbolu bir yana koyun, İbrahim gibi bir basketciyi, 40 parasız Yunanistan'a kaptırmadınız mı beyefendi? Alpay, Oktay kaçmış çok mu? Yarın Rüştü'yü, ya da diğerlerini birileri istese dururlar mı sanıyorsunuz. Ya o tarak kemiği kırılan, yan bağları kopan, sakat sakat alınan yeni transferleri ne yapacaksınız. Dost acı söyler beyefendi. Siz önce iç savaşınıza bakın. Yaklaşık 40 milyon dolar borcunuz var. Yani 25 trilyon. Elinizdeki topçuları şöyle bir teraziye koyup, tartın bakalım, kaç para ederler? Satmak isteyip de kimselerin 40 para vermediği ve elinizde patlayan topçularınızı, sakın ola unutmayın. Yani bu borcu yıllık aidatları olan 600 bin lirayı bile ödeyemeyen, muhterem kongre üyeleriniz mi ödeyecek? Güldürmeyin insanı. Siz yatıp kalkıp Aziz Yıldırım gibi zengin bir Başkanı bulduğunuza şükredin. Yoksa bir sabah kalkarsınız, bir de bakarsınız kulübün kapısına kilit vurulmuş. Böyle bir şey olursa, emin olun Siz Fenerbahçe'lilerden çok, biz rakipleri üzülürüz. Haksızsam, haksızsın de abi’’

Gelinde bu telefona cevap verin bakalım. Ben değil, yaklaşık 8-9 bin kişilik Fenerbahçe Kongre Üyeleri, sizler verin bu suallerin cevabını. Bütün suç sizlerin. Başkan ‘‘Yapamıyorum’’ dedi, istifa etti. Sizler baktınız ki para gani ‘‘Yo yoo yaparsın’’ dediniz. Böylece bu yılında çürük çarık temelini attınız. Yazık o taraftara, yazık o gerçek Fenerbahçe'lilere. Ne söyleyeyim, tanrı beterinden korusun. Sonumuz hayırlı olsun.

AHH SERGEN AH!!!

İstanbul Edirnekapı'dan Fatih Yıldırım ve arkadaşları yazıyor. ‘‘Tanrı Sergen diye bir futbolcu yaratmış. Bize göre Avrupa'da bile ne eşi var, ne de menendi. Sergen, Türkiye'nin üç büyük takımının da formasını giyiyor, milyonlar ona tapıyordu. Milli maçlarda, hepsini bir yana koyun, Münih'te Olimpiyat Stadı'nda Alman Milli Takımı'nı adeta kendi başına perişan edip, yerli yabancı milyonların hayranlığını kazanmıştı. Ondan sonra, bu eşi emsali olmayan futbolcu, bir anda futbol dünyamızdan koptu. Olacak şey mi abimiz? Kimseler bunun kulağından çekip suratına bir tokat atmaz mı? Be adam yazık günah değil mi sana? Hadi kendini düşünmüyorsun, bizleri o muhteşem futbolundan mahrum etmeye ne hakkın var demez mi?’’

Demesine der ama, benimde özellikle futboluna taptığım Sergen'in, bu saatten sonra, böyle sözlere karnının tok olduğuna inanıyorum. Bir defa ok yaydan çıkmış, sigortası atmış Sergen'in. Yazık hemde çok yazık. Ama alın yazısı bu. Bahtının rüzgarına kapılmış gidiyor Sergen. Belki İngiltere, belki de Siirt'e. Güler misin ağlar mısın?

TARAFTARIN 11'LERİ

Özellikle üç büyüklerin şöhretlerinin, eğrisi büğrüsü, sakatı makatı, doğrucu ve yalancılarıyla transfer çalışmaları sürüp giderken, taraftarlar da boş durmuyor. Kanarya, Cimbom ve Karakartal'larına gönül verenler, faks ve telefonlarıyla önümüzdeki sezona ideal 11'lerini sunuyorlar. Düşünün, Alpay, Oktay ve Baliç'in son dakika transferleri bile, sevgili taraftarların ne kadar dikkatli olduğunu gösterdi. İşte üç büyüklerin son dakika taraftar 11'leri.

FENERBAHÇE: RÜŞTÜ- MUSTAFA- OGÜN- APDULLAH- LAZETİC- MİRKOVİÇ- JOHNSON- RAPAJİÇ- REVİVO- ANDERSSON- BALİÇ

G.SARAY: TAFFAREL- CAPONE- POPESCU- K.HAKAN- OKAN- ÜMİT- SUAT- HAGİ- EMRE- JARDEL- SERKAN

BEŞİKTAŞ: FEVZİ- KARHAN- ÜMİT- HALİLAGİC- NİHAT- AYHAN- TAYFUR- ŞİFO- MÜNCH- NOUMA- AHMET

Peki ligin öteki takımlarının ideal 11'leri nasıl olacak. Taraftarları yazacak, Hulki abinizde sizlere sunacak. Anlaştık mı? Bu arada sevgili Denizli'ye bir önerimi sunuyorum. Fener'de Johnson ileri ikilide oynamaz mı?

Fener tesiste şampiyon

İstanbul Kadıköy'den Samim Ersoy'un faksı, sıcaklardan bunalan aklımızı da başımıza getirdi. Soruyordu sevgili taraftarımız. ‘‘Stadımız ne oldu? Sezona hazır mı? Okul tarafındaki inşaat ne durumda? Stadın tamamı ne zaman bitecek? Bütün tribünlerin üstü kapalı mı olacak?’’

Samim kardeşim. Olaylar ne şekilde gelişirsen gelişsin, bazı gerçeklerde güneşin balçıkla sıvanmayacağı gibi pırıl pırıl. Fener stadının yeni tribünü, popüler hiç bir sportif alanda başarılı olamayan sayın Başkan Aziz Yıldırım'ın, tesisleşmede son eseri. Gittim gözümle gördüm ve ilk seyirci olarak yerime oturdum. Hayran oldum. Okul tarafındaki tribünde yıkılmış ve Mart 2001'de kısmetse yepyeni Fenerbahçe Stadı bitmiş olacak. Fenerbahçe hiç bir alanda değilse bile tesiste şampiyon beyler. Eğriye eğriyse, doğruya da doğru. Tek kelimeyle helal sana Başkan.

BU NASIL SPOR

Yasemin Dalkılıç kızımız, denize 100 metre dalıp, dakikalarca nefessiz kalınca telefonum adeta kilitlendi. Sayısız sporsever vatandaş, hep aynı suali sordular. ‘‘Bu nasıl spor beyefendi? Ya bu kızımız dalıpda suyun içinde kalıverirse, bunun suçlusu kim olacak? Hadi annesi babası bir şey yapamıyor, ama, birileri çıkıp ( Kızım başka yapacak spor mu bulamadın? Sen böyle akıl almaz işleri yaparken, yarın öbür gün birileri de çıkıp MİNAREDEN ATLAMA diye bir spor icat ederse sonumuz ne olur?). Ayrıca, Yasemin kızımız, hızını alamamış, şimdi de 120 metreye dalacakmış. Vallahi dalmasına dalsın ama, Allah korusun, su üstüne çıkmazsa çok üzüleceğiz. Lütfen bu uyarımızı kendisine iletin.’’ diyorlar

Sevgili Yasemin Dalkılıç'ı herşeye rağmen öncelikle kutluyorum. Doğrusunu isterseniz sporseverlerin de uyarısını kendisine iletmeden yapamıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!