Hulki İlgün: Helal sizlere...

Güncelleme Tarihi:

Hulki İlgün: Helal sizlere...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2000 00:00

Hulki İLGÜN
Haberin Devamı

PSG zaferinin ertesi sabahı tebrikler, övücü ve yüceltici sözcüklerle dolu telefonlar ve fakslar birbirini izledi.

Aralarında Fenerbahçe ve Beşiktaşlı taraftarlardan gelen telefonlar da çok ilginçti.

‘Bu nasıl nasıl Cimbom. Fatih, Hakan gitti, yinede önüne geleni yendi. Çeşitli dönemlerde Taffarel, Emre, Hagi, Hakan Ünsal, Ümit, Suat muat sakatlandı aldırmadılar. Para yok, pul yok, hiç umurlarında değil. Rakipleri dünyanın en ünlü takımlarıymış hiç korkmuyorlar. Önüne geleni silindir gibi ezip eleyip bir tarafa atıyorlar. Yönetimi mönetimi hiç takmıyorlar. İstedikleri zaman kampa giriyor, istemedikleri an kampı terk ediyorlar. Sonra da PSG gibi bir devi karşılarına alıp pestilini çıkarıyorlar. Bu takım kim ne derse desin, vallahide billahide büyülü abicim. Şu büyücünün adresini bizimkilere de verseler de, bizler de böyle günleri görebilsek’’ diyorlar.

Öneri samimi ve güzel. Ama bu zaferlerin sihiri bir büyücüye mi, yoksa 11 tane aslanlar gibi delikanlının alınlarındaki tere mi ait, onu bende çözemiyorum.

Sadece Cimbom'a koskocaman bir HELAL SİZLERE diyebiliyorum.

Güz gülleri

Son günlerin sevilen bir şarkısı bu. Teknik direktörlerin yaprak dökümüne de çok uyuyor.

Erdoğan Arıca, Antep'e veda ediyor, Sakıp Özberk ‘‘O yoksa, ben varım’’ diyerek Arıca'nın tahtına göz dikiyor.

Rasim Kara, Kocaeli'nden ayrılır ayrılmaz, Adana'dan kopan Hikmet Karaman, Kocaeli'nin ‘‘Kara’’lar talihine talip oluyor.

Sebati Öztürk, Güvenç Kurtar, Yaşar Erten ve Tevfik Lav da yaprak dökümünün kurbanları oluyorlar.

Spor dünyamızda yıllardır özellikle taşrada büyük tokatlar yiyen teknik direktörler, şimdilerde koro halinde ‘‘Güz Gülleri’’ni kendilerine uyarlayıp,

Güz gülleri gibiyiz, hiç bahar yaşamadık

Başarılar kazandık, kimselere yaranamadık.

Diye söylüyorlarmış. Bana görede şarkı güzel ama, örneğin, Erdoğan Arıca'yı hiç gülerken görmedim. Acaba azıcık gülümsemeyi sevse daha mı başarılı olur, ne dersiniz?

Duam kabul oldu...

HAKAN Şükür İtalya'ya gitmeden, servisimizi ziyaret etmiş, Hulki abisinin ‘‘Allah yardımcın olsun’’ hayır duasını almıştı.

Hakan, Inter forması ile oynadığı maçlarda daima vitrinde kaldı. Taraftarlar her maçta ‘‘Hakan... Hakan...’’ diye Çizme'yi adeta titrettiler.

Aradan aylar geçti, mübarek Ramazan devreye girdi. Sıradaki rakip Alman şampiyonu Hertha Berlin'di. 1-1 berabere devam eden maçın son dakikasıydı.

İşte o an cenabı hakkın yardımı ile Hakan yalnız Inter'lileri değil, tüm Türkiye'yi havalara sıçratan golünü atarak, Inter'ini 4. tura taşıdı.

Hakan dinine, imanına bağlı bir delikanlıydı. Şimdi kabul olan duama inanmayın bakalım.

Kime benziyor?..

Büyük defineci Başkan Cavcav'ın son bulduğu cevher Babangida, Beşiktaş'ı adeta tek başına yerle bir etti.

Şimdilerde Gençlerbirliği'ne gönül veren Ankara'lılar, Babangida'yı yere göğe sığdıramıyorlar. Bu arada onu değişik ünlülere benzeten Bahçelievler'den Onur Kanmaz, Banabangida'ya ‘‘Küçük Pele’’ derken, Çankaya'dan Refik Soygül de ‘‘Siyah Rıdvan’’ diyor.

Ayrıca telefonda fikrimi sorup ‘‘Size göre Babangida kime benziyor?’’ diyorlar.

Sualin cevabı çok zor. Lütfen bana sizler de yardımcı olun sevgili taraftarlar. Babangida gerçekten kime benziyor?

Yaralı Kartal

Gençlerbirliği'nin hem de İstanbul'daki üçlük tokadı, Beşiktaşlılar'ı çok yaralamış.

Eline alan kalemi, yazmış aklına geleni... ‘‘Bu Scala’’da iş yokmuş, yönetim takımı kaderine terk edip şirkete dalmış, Nouma, Ahmet ve Nihat çok şımarmış, Tayfur ile Münch sözde Avrupa'dan transfer teklifi almış...

Buyrun bakalım, gelin çıkın işin içinden.

Ama taraftarlar böyle işte. Kazanırsan seni vezir, kazanmazsan rezil ediyorlar.

Tabii ben bunları kabullenmiyor, Beşiktaşlılar'a sabırlar dileyip, yaralı kartalı üzmemelerini istiyorum. Onlara böyle olmak yakışır.

Bir spor kahramanı

Bu kahraman, Spor Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Vedat Bayram. ‘‘100 gönüllü, 100 tesis’’ parolasıyla yola çıkıp İstanbulumuz'un çeşitli semtlerine spor tesisleri kazandıran Vedat Bayram. Daha geçtiğimiz hafta Kartal'da sevgili Gürbüz Refioğlu'nun yaptırdığı ‘‘Cihat Arman’’ tesislerini hizmete sokan Bayram, bu hafta da Yakacık'ta Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım'ın yaptıracağı spor tesisinin yapımını başlattı.

Vedat Bayram bir devlet memuru ve hayatını gençlerin sporla eğitimine adamış örnek bir anadolu delikanlısı. Gelin de her semte bir spor bayramı yaşatan Vedat Bayram adındaki bu kahramanı alnından öpmeyin bakalım.

KISA KISA

Metin Türel ve Aykut Kocaman ile neredeyse arka arkaya düzinelik başarıya koşan İstanbulspor, Yozgat'ta bir boksör örneği, ters yumruk alıp ringe diz çökünce Boğalar ayaklanıverdi.

Hiddetten köpüren taraftarlar ‘‘Bu yenilgide mutlaka bir iş var. Yozgat'a kadar başarıdan başarıya koşan, önüne gelen rakibini tepeleyen İstanbulsporlu evlatlarımız, acaba neden birden duruverdiler? Bu işte yoksa bir hak yenme olayı mı var?’’ diye soruyorlar.

Fenerbahçeli taraftarlar arasında Mustafa Denizli'ye her gün yeni bir rakip çıkıyor. Özellikle takım tertibinde yarışanlar arasında son haftaların ideal 11'i şöyle: RÜŞTÜ-OGÜN-UCHE-ABDULLAH-LAZETİÇ-JOHNSON-SERHAT-REVİVO-RAPAİÇ-ANDERSSON ve BALİÇ.

Özellikle de orta sahada Lazetiç, Johnson ve Serhat'ın sürpriz golcüler olacaklarına inanıyor taraftarlar.

Trabzon-Antep ve Fener-Erzurum maçlarında özellikle yan hakemlerin yaptıkları yanlış değerlendirmeler sonunda taraftarlar yine bayraklarını açıverdiler. İşte birkaç eleştiri: ‘‘Kafayı orta hakemlere takmış gidiyoruz. Art niyetli bir yan hakem, kaldırdığı sopasıyla koskoca bir takımın kaderiyle oynuyor. Federasyonumuz uyuyor mu? Yoksa senaryoları onlar mı yazıyor?’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!