Hükümlülerin hayatına dokunan proje

Güncelleme Tarihi:

Hükümlülerin hayatına dokunan proje
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2018 09:07

Hükümlülerin hayatına dokunan proje

Haberin Devamı

MUĞLA'da hayata geçirilen 'Hayata Destek' projesi kapsamında, maddi durumları yetersiz eski hükümlülerin yuvalarını yaşanabilir hale getirmek için kapsamlı bir çalışma başlatıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Kızılay, Muğla İl Milli Eğitim ve Denetimli Serbestlik Müdürlükleri işbirliğinde anlamlı bir projeye imza atıldı. 'Hayata Destek' adlı proje kapsamında, eski hükümlüler ve ailelerinin yaşama daha sağlıklı bir şekilde adapte olmaları, suçlu davranışlardan uzaklaşabilmeleri, toplumla kaynaşmaları amaçlandı. Proje kapsamında, Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda maddi imkansızlıklar ile boğuşan 3 aile belirlendi. Ekipler tarafından oluşturulan ihtiyaç listesi, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu'na sunuldu. Proje ortağı kurumlar tarafından sağlanan kaynaklarla; H.A., C.Ç. ve Ö.Ö. isimli eski hükümlülerin ailelerinin yaşadığı evlerde tadilatlar yapıldı. Eskiyen elektrik tesisatları yenilenirken, duvarlar boyandı. Mobilyalar, elektronik ve beyaz eşyalar tamamlandı. Ailelere yakacak, gıda, çocuklarına da giysi, kırtasiye, ulaşım kartı, tablet, bilgisayar, fotoğraf makinesi yardımlarda bulunuldu.

Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, anlamlı ve yararlı projenin devletin şefkat eline örnek bir çalışma olduğunu belirterek, "Ülke genelinde örnek alınacak bir çalışmaya imza attık. Kurumlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi projenin başarısını daha artırdı" dedi.

Aileler ise ihtiyaç duydukları en zor zamanlarında devletin yardım elini hissetmelerini sağlayan herkese teşekkür etti.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!