Hükümlülere çinicilik ve zeytin yetiştiriciliği kursu

Güncelleme Tarihi:

Hükümlülere çinicilik ve zeytin yetiştiriciliği kursu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2017 12:23

Hükümlülere çinicilik ve zeytin yetiştiriciliği kursu

Haberin Devamı

OSMANİYE Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Osmaniye 2 Nolu T Tipi Cezaevi hükümlülerine çinicilik ve zeytin yetiştiriciliği mesleklerinde kurs düzenleyecek. Bu kapsamda, hükümlülere yönelik mesleki eğitim kursu yapılması için protokol imzalandı.
Yapılan protokol gereğince tahliyesine 3 yıldan az kalmış hükümlüler arasından 12 kişinin çinicilik, 15 kişinin zeytin yetiştiriciliği mesleklerinde kurs görmeleri sağlanacak.
Zeytin yetiştiriciliği kursunda, hükümlüler; 37 gün çinicilik, zeytincilik için ise 63 gün mesleki eğitime tabi tutulacaklar. Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Hacı Akkoyun yapılacak olan mesleki eğitimlerin hükümlü vatandaşların tahliyeleri sonucunda iş bulmaları yönünde kolaylık sağlayacağını belirtti. Cezaevi müdürü Ali İhsan Çetindere ise İŞKUR ile beraber yapılan çalışmaların hükümlü vatandaşların motivasyonlarını yükselttiği gibi sosyal hayata daha çabuk adapte olmalarını sağlamakta olduğunu belirterek İŞKUR yetkililerine teşekkür etti. Yapılan görüşmelere Osmaniye Cezaevi Savcısı Bahri Yalçınöz, Servis Sorumlusu Ayşe Duygu Yazan ve İş ve Meslek Danışmanı Murat Işık'ta katıldı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!