Hükümlüler yaptı, avukatlar sattı

Güncelleme Tarihi:

Hükümlüler yaptı, avukatlar sattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 13:27

Hükümlüler yaptı, avukatlar sattı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Barosu Kadın Hakları Komisyonu, cezaevindeki kadın hükümlülerin yaptığı 'Cezaevi barbileri' ismini verdikleri örme bebekleri, Adalet Sarayı'nda açtıkları stantta satıp onlara destek oldu.
Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan bazı kadın hükümlüler, örgüde sık iğne tekniğinin oyuncaklara uyarlanması olan 'Amigurumi' bebekleri yaptı. Cezaevi barbileri adını verdikleri el emeği göz nuru bebekleri cezaevindeki açık görüşlere gelenlere satarak gelir elde etmeye çalışan hükümlülere yardımcı olma adına Kahramanmaraş Barosu Kadın hakları Komisyonu Barosu Başkanı Avukat Hatice Gültekin ile üyeleri, onlar için bir stant kurdu. Kahramanmaraş Adalet Sarayı'nın zemin katında açılan standa dizilen cezaevi barbileri, vatandaşların ve adliyeye çalışanlarının büyük ilgisini gördü.
Oyuncak bebeklerin dışında baş örtüsü ve banyo lifinin de yer aldığı 300 civarında ürünün yaklaşık yüzde 80'i 3 günde satıldı. Ürünlerin 5 ile 40 lira arasında değişen fiyatlarla satıldığını ve benzer ürünlerin mağazalarda daha yüksek fiyatlardan alıcı bulduğunu belirten Hatice Gültekin, sosyal sorumluluk projesi adına böyle bir çalışmaya imza attıklarını belirtti. Gültekin, şunları söyledi:
"Oradaki kadınların yaptıkları el işleri yeterince halka ulaşamıyor ve insanlar bilmiyorlar. Erkeklerin atölyelerde yaptıkları ürünler fuarlar gibi farklı yerlerde satılabiliyor ama kadınların yaptığı ürünler genelde ellerinde kalıyor. En kısa yolu ayda bir yapılan açık görüşlerde satmak. Biz bunu kolaylaştırmaya çalıştık, daha hızlı satılmasını, insanların onları tanımalarına yardım ederek ekonomilerine destek olmak istedik. Çünkü maddi sıkıntıları çok ve aileleriyle görüşmeyip ailelerinden maddi yardım alamayanlar var. Orada devletin karşıladığı ihtiyaçlar dışında karşılamadığı ihtiyaçlar da oluyor. Bu nedenle onlara destek olma adına Cumhuriyet Başsavcımız Sayın İlker Yazıcı ve  Cezaevi Müdürümüz Sayın Metin Akkaya'nın destekleriyle açtığımız standımızda sergilediğimiz ürünlerin tamamına yakını satarak amacımıza ulaştığımız inanıyorum. Aldıkları ürünlerle projemize destek olanlara da teşekkür ediyorum."
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!