Hükümlüler sertifikalı inşaat boyacısı oldu

Güncelleme Tarihi:

Hükümlüler sertifikalı inşaat boyacısı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2017 11:50

Hükümlüler sertifikalı inşaat boyacısı oldu

Haberin Devamı

İZMİR'in Bergama İlçesinde 'Mesleğim, Geleceğim Benim' sloganıyla başlatılan 'Yeni Fırsatlar Projesi' kapsamında açılan 'İnşaat Boyacısı' kursunu başarı ile tamamlayan 12 hükümlüye sertifikaları dağıtıldı.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği protokolü ile hayata geçirilen 'Yeni Fırsatlar Projesi' kapsamında

'İnşaat boyacısı' kursu açıldı. Kursa, denetimli serbestlik kapsamında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırma cezası almış 12 hükümlü katıldı.

Proje çerçevesinde uygulama alanı olarak belirlenen Bergama Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Bergama İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ve Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binaları ile Şehit Üsteğmen Cemil Canan Çiçek İmam Hatip Ortaokulu'nun boya-badanaları yapıldı. Kursu başarıyla tamamlayan hükümlülere sertifikaları Arama Sonuçları Denetimli Serbestlik Koruma Kurulu Toplantısı'nda dağıtıldı. Sertifikalarını alan hükümlüler meslek sahibi olmanın mutmuluğunu yaşadı.

Toplantıda konuşan Bergama Denetimli Serbestlik Müdürü Veysi Gök, "Denetimli Serbestlik Sistemi ile iyi hali dikkati alınan hükümlüler cezasının belli bir kısmını cezaevinde geçirdikten sonra kalan bölümünü kamuya yararlı işlerde ücretsiz çalışarak tamamlamaktadırlar. Bu sayede hem toplum ile uyum süreçleri hızlanmakta hem de sorumluluk bilinçleri artmaktadır. Proje ile dezavantajlı grupların istihdam olanak ve şanslarını arttırmanın yanı sıra, hükümlülere mesleki beceri kazandırılarak kamu kurumlarının ihtiyaçlarını karşılanmaktadır. Bu proje ile kamu adına yaklaşık 60 bin TL tasarrufa katkıda bulunulmuştur. Kamu cezasını infaz eden hükümlülerin, cezalarını çekerken mesleki bilgi ve beceri kazanmaları, suçtan uzak bir yaşam sürmelerine yardım ettiği gibi, toplumsal bütünleşmelerine de katkı sağlamaktadır" dedi.

Cevdet ŞEN / BERGAMA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!