Hükümlüler şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Hükümlüler şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 19:37

Türkiye Futbol Federasyonu ile Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi tarafından düzenlenen 'Herkes İçin Futbol' turnuvası, yeşil beyazlı takımın efsane futbolcuları ile mahkumların yaptığı karşılaşmayla sona erdi.

Haberin Devamı

Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği 'Herkes İçin Futbol' (HİF) Turnuvası, Bursaspor'un Şöhretler Karması Futbol Takımı ile Bursa E Tipi Ceza İnfaz Kurumu turnuva şampiyonu B-5 koğuşu arasında arasındaki dostluk müsabakasıyla sona erdi. 18 Ocak'ta start alan ve cezaevinin halı sahasında toplam 120 maç oynanan turnuva 3 ay sürdü. Turnuvada 450 lisanslı yetişkin tutuklu ve hükümlünün oluşturduğu 32 koğuş futbol takımı arasında gerçekleştirilen turnuva'nın şampiyonu ise B 5 koğuşu olurken, B 6 ikinci, L 4 koğuşu üçüncü olarak turnuvayı tamamladı.

Turnuvanın bugün yapılan final karşılaşmasını izlemek için, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Ceza Müdürü Abdülkadir Öztüfekçi, TFF Bursa Bölge Müdürü Atilla Dönmez, TFF Bursa Bölge HİF Sorumlusu Sinan Bür, Bursa ASKF Başkanı Cemal Vardar, Bursa TÜFAD Başkanı Metin Begüm ve TFF Temsilcileri katıldı. Mahkumların tezahüratlarla karşıladığı maçın başlama vuruşunu Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Cezaevi Müdürü Abdulkadir Öztüfekçi ile birlikte yaptı. Kıran kırana geçen müsabakada arkadaşlarının oynayacağı maçı izlemeye gelen tutuklu ve hükümlüler, "Yeşil beyaz en büyük Bursa" diyerek tezahürat yaptı. Bol gollü geçen mücadele, Şöhretler Karması'nın üstünlüğüyle son buldu. Öte yandan Bursa E tipi Çocuk takımı ile Hakimler ve Savcıların da oluşan futbol takımı arasındaki mücadeleyi hakimler 1-0 kazandı. Yapılan mücadele sonrasında takımlara kupaları törenle verildi.

Haberin Devamı

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, sosyal proje kapsamında böyle bir organizasyon düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu ifade ederekö Bursaspor ile birlikte böyle güzel organizasyonda yer aldığımız için çok mutluyuz. Spor, kardeşlik, birleştiricilik, sağlık demektir. Bunun bilinciyle böyle bir turnuvayı düzenledik. Bu kapsamda 450 mahkuma amatör futbolcu lisansı verildi" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!