Hükümet çelik devinde greve izin vermedi

Güncelleme Tarihi:

Hükümet çelik devinde greve izin vermedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 14:30

Toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayan Asil Çelik'te işçilerin greve çıkmasına izin verilmedi. Hükümet, söz konusu grevi milli güvenliği bozucu nitelikte gördüğünden 60 gün süreyle erteleme kararı aldı.

Haberin Devamı

Asil Çelik'teki grevin ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

DÜNYAYA DA SATIYOR

Türkiye'nin en büyük vasıflı çelik üreticisi olan Asil Çelik, otomotiv ve otomotiv yan sanayi ile  makina imalat sanayine  alaşımlı, alaşımsız ve yüksek alaşımlı, sıcak haddelenmiş, her türlü tamamlama işlemleri yapılmış ve ısıl işlem görmüş, yuvarlak, kare, altıköşe, lama, grayder bıçağı ve bazı özel kesitli çelik üretiyor. Dünyanın sayılı çelik üreticisi firmaları içinde yer alan Asil Çelik, üretiminin ortalama yüzde 40'ını ihraç ediyor.

Grev erteleme kararı şirketin Bursa'daki fabrikası ile Kocaeli'ndeki deposunu kapsarken, yaklaşık bin çalışanı ilgilendiriyor.

SENDİKA TEPKİ GÖSTERDİ

Birleşik Metal İş Sendikasından yapılan açıklamada firmada 40 yıldır örgütlü oldukları vurgulanarak, "18 Ocak 2017 tarihi itibariyle çıkacağımız grev aynı gün gece yarısı Bakanlar Kurulu kararıyla ertelenmiştir. Hukuki olarak ertelenme olarak ifade edilen bu durumun ne yazık ki aslında fiili olarak yasaklanma anlamı taşıdığı tüm kamuoyunca çok iyi bilinmektedir. Ne yazık ki işçilerin ekmeğini ve çalışma koşullarını doğrudan ilgilendiren ve evrensel anlamda tartışılamayacak bir hak olan özgür toplu sözleşme düzeni, bu kararla bir kez daha zedelenmiştir. Aylardır süren görüşmeler neticesinde üyemiz olan Asil Çelik işçilerini tatmin edebilecek bir teklifle karşılaşsaydık, grev kararına gerek kalmadan sözleşme imzalanırdı. Ancak aylardır süren görüşmelerden istenen ve beklenenden çok uzak bir durumun ortaya çıkması neticesinde grev kararı alınmıştır. Ne yazık ki AKP Hükümeti, sendikamızın pazarlık gücünü tamamen elinden almış, işçinin evine götüreceği ekmeği ve kaderini işverenin ve Yüksek Hakem Kurulunun insafına bırakmıştır" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!