Hukukçular daha iyi yargı için buluştu

Güncelleme Tarihi:

Hukukçular daha iyi yargı için buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 14:07

Hukukçular daha iyi yargı için buluştu

Haberin Devamı

İZMİR Barosu ve  “Daha İyi Yargı Derneği" işbirliğiyle düzenlenen “Hukuk Zihniyeti ve Avukatların Rolü" panelinde, ülkedeki hukuk sisteminde yaşanan başlıca sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

İzmir Barosu Avukat Nevzat Erdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen ve moderatörlüğünü İzmir Barosu Genel Sekreteri avukat İlke Erol'un üstlendiği panelde, İzmir Barosu Üyesi Ulvi Puğ, “Avukatların Meslek Sorunları, Daha İyi Yargı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gün, “Tam ve Doğru İfşa Yoluyla Zihniyet Değişimi, Avukatların Rol Yetki ve Sorumluluklarının Artmasıö ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emir Kaya da, “Türkiye'de Hukuk Zihniyeti" başlıklı sunumlar gerçekleştirdi. Panelin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı avukat Aydın Özcan, İzmir Barosu ve Daha İyi Yargı Derneği'nin ortak amacının ülkedeki hukuksuzluğun bir an önce ortadan kaldırılması, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğüyle, temel hak ve özgürlüklerin sonuna kadar iyileştirilmesi olduğunu söyledi. Son yıllarda ülkemizde bu değerlerin gözardı edildiğine dikkat çeken Özcan, şunları söyledi:

“İkinci KHK'ler döneminden itibaren özellikle avukatlık mesleği itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Avukatlar, cezaevlerinde müvekkilleriyle, evrensel hukuk normlarının belirtmiş olduğu koşullarda ayrı ve gizli olarak görüşme yapamıyor. İzmir'de olmasa bile birçok yerde avukatlar, adliye, cezaevi ve emniyet binalarına girerken aranmak isteniyor. Bunlar evrensel ve ulusal güvencelerin ortadan kalktığını gösteren en önemli göstergelerdir. İzmir Barosu olarak, hukukun üstünlüğünü ve yargı bağımsızlığını sağlayana kadar, hakim ve savcılık teminatının sadece Anayasa'nın 139 ve devamı maddelerinde yazılı olarak kalmaması, fiilen de hayata geçirilmesi adına mücadelemize devam edeceğiz."

Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!