Hukukçu Karadayı için anı kitabı

Güncelleme Tarihi:

Hukukçu Karadayı için anı kitabı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2016 11:02

Hukukçu Karadayı için anı kitabı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde avukatlık yapan Haldun Karadayı, babası eski Cumhuriyet Savcısı, ünlü hukukçu İsmet Kemal Karadayı için anı kitabı oluşturdu.

Atatürk'le birlikte Kurtuluş Savaşı mücadelesinde yer alan, Erzurum Kongresi'ne delege olarak katılan Abbas Necati'nin oğlu, eski Cumhuriyet Savcısı ve ünlü hukukçu İsmet Kemal Karadayı'nın Demre'de oğlu avukat Haldun Karadayı, babası için anı kitabı hazırladı. Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yapan ve 1970 yılında Türk Hukuk Kurumu tarafından 'Yılın Hukukçusu' seçilen İsmet Kemal Karadayı, 'Unutmak Adları', 'Bakar Deniz ve Kadın', 'Düşün Sanat Dostları'nın da aralarında yer aldığı 30 kitap yazdı. Cemal Süreyya'nın yakın dostu Karadayı, Cemal Süreyya Derneği'nin kurucusu, 2 dönem başkanı ve Cemal Süreyya Derneği onursal başkanlığını yaptı.

Babasının ölümünden birkaç yıl önce dostlarına kitap olarak yazamadığı yazılardan bahsettiğini söyleyen Haldun Karadayı, "Bize söylemedi. Dostları bana söyledi. Babamın çalışma odasını ve kütüphanesini didik didik aradım. Bir dosyada 'Kitaplarımdan arta kalan yazılarım' adıyla notlarını buldum. Başta yazar dostları, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden olmak üzere hukukçu dostları ile yazıştım. Onlardan mektuplar aldım. Her yıl adına düzenlenen etkinliklerde yapılan konuşmaları, gazete ve dergilerde yazılan hakkındaki yazıları topladım. Yazar ve şair dostları Tansu Bele ve Ahmet Özer'in editörlüğünde İsmet Kemal Karadayı adına bu kitap ortaya çıktı" diye konuştu.

Kitabın ilk etapta 500 adet basıldığını aktaran Haldun Karadayı, "Emeği geçen babamın tüm dostlarına gönderiyorum. Ayrıca bu yıl 24 Eylül'de İstanbul'da yapılacak anma toplantısında dostlarına armağan edeceğim. Babamın adını bu kitapla bir kez daha ölümsüzleştirmek istiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!