Huğlu’da geleceğin girişimcileri yetişiyor

Güncelleme Tarihi:

Huğlu’da geleceğin girişimcileri yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 11:52

Huğlu’da geleceğin girişimcileri yetişiyor

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)-KONYA'nın Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi öncülüğünde Huğlu Mahallesi’nde ilk kez açılan girişimcilik kursunda eğitim gören kursiyerleri kurs merkezinde ziyaret etti.
Beyşehir Belediyesi ve İŞKUR işbirliği ile KOSGEB destekli girişimcilik kurslarının Beyşehir merkez ve Üzümlü Mahallesi’nden sonra üçüncü ayağı Huğlu Mahallesi’nde açıldı.
Huğlu Mahallesi’nde devam eden kursu merkezini ziyaret eden Belediye Başkanı Murat Özaltun, kent merkezi ve Üzümlü’den sonra Huğlu Mahallesi’nde de Belediye olarak talepleri üzerine başvuruda bulunan gençlere girişimcilik eğitimleri verilmeye başlandığını belirterek, bu kursların devamının geleceğini müjdeledi.
Kursiyerlere açılan bu kurslar çerçevesinde toplam 150 girişimci adayına eğitim verilmiş olacağını anlatan Özaltun, şöyle devam etti:
"Bugüne kadar Beyşehir merkezde 50, Üzümlü’de 25 gencimiz girişimcilik eğitimi gördü. Huğlu’da da şu an 25 gencimiz eğitim alıyor. Bu sayı şu an için 100, ama bununla sınırlı kalmayacak. İnşallah talep geldikçe hem ilçemiz merkezinde, hem de tüfek sektörünün kalbinin attığı bu iki mahallemizde de bu tür kursların devamı gelecek. Bu kurslarımızı niçin ziyaret ediyorum; bizim için Beyşehir ne kadar önemliyse, Huğlu ve Üzümlü de o kadar çok önemli. Üzümlü ve Huğlu mahallelerimiz av tüfeği üretimiyle dünya çapında ün yapmış, tanınmış durumda. Burada çok yüksek oranda bir av tüfeği üretimi sözkonusu. Artık Beyşehir merkezimizde de silah üreticilerimiz av tüfeği üretimi yapıyor. Dolayısıyla burası sanayi noktasında birçok yere örnek ve model olacak mahallelerimiz. Bizler de sanayici arkadaşlarımızı motive edebilmek, geleceğe yön vermek ve büyüme adına onlarla sürekli istişare ediyor, projeler üretmek için kafa yoruyoruz. İnşallah bu bölgemizi yürüttüğümüz çalışmalarla hep birlikte daha da iyi noktalara taşıyacağız. Tabi bunu yaparken genç girişimcilerimize de ihtiyacımız var. Sadece silah üretimi noktasında değil, diğer sektörlerde de bizlere yön verecek, şehrimizi daha da ileriye götürecek genç girişimcilere ihtiyaç duyuyoruz. İşte sizler de bunun için bu kurslarda eğitim alıyorsunuz.''
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!