Huawei Connect 2016 etkinliği binlerce katılımcıyı ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Huawei Connect 2016 etkinliği binlerce katılımcıyı ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 13:05

Dünya genelinde 15 milyonu aşkın asansörü her gün milyarlarca insan defalarca kez kullanıyor. Binalar yükseldikçe asansörlerin önemi de sayısı da artıyor. Huawei'nin üst düzey yöneticilerinden Swift Lu, asansörlerin her geçen gün daha da önemli bir hale geldiğini hatırlatırken, asansörlerin bakım diğer maliyetlerine dikkat çekti. Peki Nesnelerin İnterneti asansörlerin yarattığı bu ağır maliyeti ve güvenlik sorununu ortadan kaldırabilir mi?

Haberin Devamı

Huawei'nin Şanghay şehrinde gerçekleştirdiği dev etkinliği Huawei Connect 2016, tüm dünyadan binlerin akın ettiği bir arenaya dönüştü. 20 bini aşkın katılımcının bulunduğu etkinlikte ağırlıklı olarak Bulut teknolojisi, big data (büyük veri) ve Nesnelerin İnterneti (iOT) ele alındı.

Alanında önemli isimlerin konuşma yaptığı Huawei Connect 2016'da konuşmacılardan biri de Huawei Enterprise Business Group'un başındaki isim Yan Lida'ydı. Dijital dünyaya adapte olacak girişimlerin geleceğinin verinin üretim ve analizine dayandığına dikkat çeken Lida, bu girişimlerin aralarında kazan-kazan ekosistemlerini yaratabilmeleri için açık, esnek, kıvrak ve güvenilir ICT (Bilgi ve İletişim Teknolojisi) platformuna ihtiyaç duyacağını kaydetti.

Huawei Connect 2016 etkinliği binlerce katılımcıyı ağırladı

Haberin Devamı

HUAWEI İLE ACCENTURE VE SHINDLER ORTAKLIĞI

Huawei ve global stratejik ortağı Accenture girişim bulut çözümleri için bir araya geldi. İki şirket, bulut tabanlı çözümlerin faydalarını görmek adına birlikte hareket edecek. Rekabet yeteneklerini daha da iyileştirmek adına bu ikilinin ortak çözümleri finans, telekomünikasyon, medya, üretim sektörünü kapsıyor.

Huawei Connect 2016 etkinliği binlerce katılımcıyı ağırladı

Huawei'nin Veri Merkezi Çözümleri'nin başındaki isim olan Matt Ma, açık ortaklık ile birlikte müşterileri için en iyi değeri yaratmaya çalıştıklarına dikkat çekerken, Accenture'dan Yu Hongbiao konuyla ilgili yaptığı açıklamada Huawei-Accenture anlaşmasının hem Çin'de hem de diğer ülkelerde müşterilerine katma değer sağlayacağını belirtti.

Huawei Connect 2016 etkinliği binlerce katılımcıyı ağırladı


Nesnelerin İnterneti günden güne büyüyen bir teknoloji terimi ve 5 yıl sonrasında 151 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşacak.

Dünya genelinde 1.5 milyonu aşkın asansör ve yürüyen merdivenin mimarı olan İsviçre merkezli asansör üreticisi Schindler ile Huawei de bir araya geldi. Anlaşma neticesinde önümüzdeki 5 yıl içinde her gün bir milyar insanın bindiği bu asansörlerin birbirlerine bağlanması amaçlanıyor. Bu sayede kesinti, denetim gibi maliyetlerin yüzde 50 oranında azaltılması öngörülüyor.

Huawei Connect 2016 etkinliği binlerce katılımcıyı ağırladı


Böylelikle kullanıcı deneyimi daha da iyileştirilirken yeni servislerin de önü açılacak. Asansörler hiç olmadığı kadar güvenli olacak. Schindler China'nın CEO'su Daryoush Ziai, konuyla ilgili yaptığı açıklamada işte dönüşümün kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı ve bu şkeilde gelişmiş servis ve kullanıcı deneyiminin elde edileceğini kaydetti.

Huawei Connect 2016 etkinliği binlerce katılımcıyı ağırladı


Huawei'nin Dönüşümlü CEO'su Guo Ping, Intel'in CEO'su Brian Krzanich ve Huawei Ürün ve Çözüm Müdürü Ryan Ding de Huawei Connect 2016 etkinliği çerçevesinde bir dizi konuşma yaptı. İlk sözü alan Ping, Huawei'nin bulut ekosistemi konseptine değindi ve bu konuda önemli adımlar atıldığını belirtti. Huawei'nin ICT sektöründeki rolünün önemine dikkat çeken Ping, endüstrinin daha da gelişmesi adına güçlü oraklıklarla Huawei olarak yola devam edeceklerini sözlerine ekledi. Ping'e göre sağlıktan eğitime tüm sektörler yakın gelecekte birbirleriyle daha iç içe olacak ve bu da daha kompleks bir yapıya sahip olmalarına neden olacak.

Huawei Connect 2016 etkinliği binlerce katılımcıyı ağırladı


Endüstrilerin entegre olmasıyla birlikte işletmelerin daha açık ve esnek bir yapıya sahip olmak zorunda kalacaklarını belirten Ping, her işletmenin küçük veya büyük olsun bunun bir parçası olabileceğini ve bu oraklıklarla birlikte sınırların kalktığı çok sayıda ortaklıkların ortaya çıkacağına da değindi ve bu girişimleri 'kahramanların çağı' olarak niteledi.

Huawei Connect 2016 etkinliği binlerce katılımcıyı ağırladı

Huawei Dönüşümlü CEO'su Guo Ping

DOĞAN TV ALTYAPISI HUAWEI'DE

Haberin Devamı

Ağ trafiğinin yoğun olduğu kurumlarda, kullanılan özelliklerin ve servislerin hızlı ve güvenilir olması büyük önem taşıyor. Bu şartların sağlanması için, 40 ve 10 Gigabit hızlarını destekleyen, düşük gecikme süresi sağlayan bir ağ altyapısının kurulması gerekir. Doğan TV’de ağ üzerinden akan video, ağ trafiğinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Tümleşik iletişim stratejisinin bir parçası olarak dosya tabanlı video üretimi ve taşıması yapılarak, bu görüntüler masaüstü bilgisayarlarda yoğun bir şekilde işler hale getiriliyor.

Huawei Connect 2016 etkinliği binlerce katılımcıyı ağırladı

Kurumda ağa bağlı cihaz sayısında yaşanan ciddi artış ve bağlanan cihaz sayısının yaklaşık 8 bine ulaşması, bağlanması mevcut ağ altyapısı üzerine aşırı yük bindiriyordu. Bunun Doğan TV’nin mevcut kullandığı yapı içinde ağ trafiğinin analizi ve kontrolünde yeni nesil ağ cihazlarıyla aşılabileceğine karar verildi ve ağ altyapısını yeni nesil ağ anahtarlarıyla yükseltme kararı alındı. Bu noktada Huawei devreye girdi ve Doğan TV Huawei altyapısını kullanmaya başladı.

Haberin Devamı

170'i aşkın ülkede faaliyet gösteren ve dünya genelinde 170 bin çalışana sahip olan Huawei'nin 16 ayrı Ar-Ge merkezi bulunuyor. Dünyanın en büyük 50 operatörünün 45'iyle ortak çalışan şirket; eğitim, sağlık, taşıma ve finans gibi farklı alanlarda hizmet veriyor. Ren Zhengfei tarafından kurulan şirket, bugün dönüşümlü CEO'larla yönetiliyor. Dönüşümlü CEO'lar sayesinde şirketin değişen şartlara daha kolay adapte olabilmesi ve etkili karar alabilmesi amaçlanıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!