HTS kayıtları kayıp

Güncelleme Tarihi:

HTS kayıtları kayıp
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 22:09

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen, 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önündeki suikast sonucu öldürülen akademisyen ve yazar Necip Hablemitoğlu cinayeti dosyasını yeniden açmıştı.

Haberin Devamı

Başsavcıvekili İşçimen, cinayetin tüm yönleriyle yeniden ele alınması için dosyayı Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne (TEM) gönderdi. TEM’de özel ekip kuruldu ve suikastın arkasındaki karanlık noktaları deşifre etmek için çalışmalara başladı.

ARŞİVLERDE BULUNAMADI

Dosya üzerinde yapılan incelemelerde Hablemitoğlu’nun ölmeden önce yaptığı görüşmelerin dökümü ile telefon trafiğine yönelik bölgedeki HTS (Telefon trafiği) kayıtlarının kayıp olduğu ortaya çıktı. Suikastın ortaya çıkmasında büyük öneme sahip bir klasör HTS kaydının, emniyet ve adliye arşivinde bulunmadığı belirlendi. HTS kayıtların nasıl kaybolduğu yönünde de inceleme başlatan Başsavcıvekili İşçimen, ilgili kurumlardan da telefon trafiğine yönelik bölgedeki HTS kayıtlarını yeniden talep etti. 2 kurşunla hayatını kaybeden Hablemitoğlu cinayetinde tek silahtan 2 farklı markadan (MKE ve Luger) mermi çekirdeği tespit edilmişti. Savcılık, Jandarma ve Emniyet kriminalden cinayet silahının başka suikastlarda kullanıp kullanılmadığını da tekrar araştırılmasını istedi.

Haberin Devamı

İFADELER YENİDEN

Hablemitoğlu’nun öldürüldüğü Ankara’daki Portakal Çiçeği Sokağı’nda ABD’li diplomatların kaldığı lojmanlarda görevli korumaların ifadeleri yeniden alınacak. Gerekirse görgü tanıklarının da yeniden bilgisine başvurulacak. O dönem görevde olan, paralel yapılanmadan emniyetle ilişiği kesilen dönemin terör ve istihbarat müdürleri de yeniden incelenecek ve ilişkilerine bakılacak.

BAKMADAN GEÇME!