HSYK Teftiş Kurulu raporu: Ergenekon FETÖ işi

Güncelleme Tarihi:

HSYK Teftiş Kurulu raporu: Ergenekon FETÖ işi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 22:53

HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Teftiş Kurulu, 274 sanıklı Ergenekon ana davasıyla ilgili şikâyetler üzerine 8 eski Ergenekon hâkim ve savcısıyla ilgili raporunda, ‘Ergenekon davası FETÖ’nün işi’ tespiti yaptı. 1300 sayfalık raporda, Ergenekon davasının Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) emir ve talimatlarıyla yürütüldüğü savunuldu.

Haberin Devamı

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile Yalçın Küçük, Doğu Perinçek, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın da aralarında olduğu 274 sanıklı Ergenekon davasına bakan hâkim ve savcılarla ilgili yüzlerce şikayet üzerine konuyu inceleyen HSYK müfettişleri raporunu tamamladı.

Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Yunus Nadi Kolukısa ve ekibi tarafından hazırlanan 1300 sayfalık raporda, hâkimler Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıl- oğlu, Fatih Mehmet Uslu, Ercan Fırat, Nihat Topal ile duruşma savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Mehmet Murat Dalkuş’un meslekten ihraç edilmesi ve haklarında kovuşturma izni verilmesi talep edildi.

Raporda, Ergekon hâkim ve savcısı olan bu kişilerin, Ergenekon davasını FETÖ’nün emir ve talimatları doğrultusunda yürüttükleri ve yargılamayı bu talimatlara göre yaptıkları iddia edildi.

FETÖ’den gelen talimatlar da kumpasa delil olarak dosyaya konuldu. FETÖ’nün darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen bu 8 hâkim ve savcı hakkında, bu dosya üzerinden ayrı işlem yapılıp dava konusu yapılacağı da bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!