HSYK seçiminde kesin aday listesi yayınlandı

Güncelleme Tarihi:

HSYK seçiminde kesin aday listesi yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2010 10:06

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üye seçimi için kesin aday listeleri, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Haberin Devamı

Kararda, HSYK üye seçimi kesin aday listelerinin ilanı için yapılan çalışmaların tamamlandığı belirtildi. Aday listesinde 167 adli yargı hakim ve savcısı ile 34 idari yargı hakim ve savcısı yer alıyor.

Geçici aday ilan tarihinden sonra, Kahramanmaraş Hakimi Salman Tan, İzmir Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, Üsküdar Hakimi Mustafa Özçelik, Adana Hakimi Murat Demirel, Kayseri Hakimi Ali Akın'ın Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına yaptıkları adaylıktan çekilme başvurularının kabul edildiği kaydedildi.

SEÇİM TAKVİMİNE GÖRE SÜREÇ

8 Ekim Cuma: Adli ve idari yargı hakim ve savcı seçmen listeleri askıdan indirilecek, seçmen listelerine yapılacak itirazların son günü. Adaylıkları kesinleşenlerin soyad alfabe sırasına göre oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi ve YSK web sitesinde öz geçmişlerinin bu sıraya göre yayımlanmasına başlanacak.
9 Ekim Cumartesi: Seçmen listelerine yapılacak itirazların il seçim kurulunca incelenmesine başlanacak. Oy pusulalarının basımına ve il seçim kurullarına gönderilmesine başlanacak.
10 Ekim Pazar: Seçmen listesine yapılacak itirazların incelenmesinin son günü, seçmen listeleri il seçim kurullarınca kesinleştirilecek.
11 Ekim Pazartesi: Adli ve idari yargı olarak ayrı ayrı sandık kurulları oluşturulacak.
12 Ekim Salı: Kesinleşen seçmen listelerinin il seçim kurulunca sandık seçmen listesi olarak çoğaltılmasına başlanacak.
13 Ekim Çarşamba: Kesinleşen seçmen listelerinin il seçim kurulunca sandık seçmen listesi olarak çoğaltılması işlemi tamamlanacak.
16 Ekim Cumartesi : İl seçim kurulu başkanlarınca, seçimlerde görev alacak sandık kurulu başkanlarına eğitim verilmesi, araç ve gereçleri içeren malzeme torbalarının sandık kurulu başkanlarına teslimi ve göreve hazır duruma getirilmeleri sağlanacak.
17 Ekim Pazar: Oy verme işlemi yapılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!