HSYK’nın yılbaşı bombaları

Güncelleme Tarihi:

HSYK’nın yılbaşı bombaları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 00:58

HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, dün bir dizi önemli karar alırken, 3 hâkim adayına da yılbaşı müjdesi gibi mesleğe kabül kararları verdi.

Haberin Devamı

Ergenekon davasına bakan hâkimlerden Hüsnü Çalmuk ile eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili, 4 yıl boyunca KPSS skandalını soruşturan Şadan Sakınan hakkında soruşturma izni verirken, eski HSYK döneminde mesleğe kabulleri yapılmayan 3 hâkim adayı Nebi Salgınkaya, Tolga Onur ve Zafer Özbek mesleğe kabul edildi. Eğer yaşasaydı Fethiye’de tatil yaparken intihar eden hâkim adayı Didem Yaylalı’nın da mesleğe kabulü yapılacaktı.

40 BİLGİSAYARI SİLDİ

HSYK 3. Dairesi, Ergenekon davasına hâkimlerinden Hüsnü Çalmuk hakkında, görev yerinin değiştirilmesinin ardından İstanbul adliyesindeki 40 bilgisayardaki bilgileri sildiği gerekçesiyle yapılan şikâyetleri görüştü. Çalmuk hakkında önce inceleme, daha sonra soruşturma izni verildi.

SAKINAN’A MAL VARLIĞINDAN SORUŞTURMA

HSYK 3. Dairesi, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan hakkında da “mal beyanında tespit edilemeyen artış” nedeniyle yapılan şikâyetleri de görüştü. Savcı Sakınan hakkında da önce inceleme, sonra soruşturma izni verildi. Sakınan ve Çalmuk hakkındaki soruşturma için müfettiş görevlendirildi.

BASINI DİNLEYENE DE SORUŞTURMA

HSYK 3. Dairesi, internet sitesi yöneticisi, 8 basın mensubunu usulsüz dinledikleri gerekçesiyle haklarında şikâyet bulunan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ömer Solmaz ile İstanbul hâkimleri Ali Erbıyık ve Yaşar Nur Turan hakkında da soruşturma vizesi çıktı. Daire, “örgütlü hakaret suçlamasıyla usulsüz dinleme kararı vermekle” suçlanan Solmaz, Erbıyık ve Turan hakkında da soruşturma kararı verdi.

3 HÂKİME MESLEĞE KABUL

HSYK 3. Dairesi, eski HSYK döneminde mesleğe kabul edilmeyen üç hâkimin de mesleğe kabulüne karar verdi. Hâkim adayı Nebi Yalçınkaya, 3 yıl önce trafikte bir polisle tartıştığı için hakkında açılan davadan beraat ettiği halde “kınama cezası” verildiği için mesleğe kabul edilmezken, Tolga Onur da telefon ve su borcunu ödemediği gerekçesiyle ceza aldığı için mesleğe alınmamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!