HSK için partili adaylar

Güncelleme Tarihi:

HSK için partili adaylar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 23:50

Meclis Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, yeniden yapılandırılacak Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) için 7 üyenin seçileceği 21 kişilik aday portföyünü oluşturdu. AK Partili iki avukat ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin avukatı da listede yer aldı.

Haberin Devamı

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) yer alacak 7 üyenin seçileceği 21 adayı belirledi. Karma komisyonda CHP ve HDP’li üyelerin boykot ettiği önceki günkü seçimde, AK Partili 30 ve MHP’li 4 milletvekili bulundu. 21 aday arasında, avukat kontenjanından 3 kadın yer aldı.

AK Partili Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Şerife Taşbaşı, AK Parti Kadın Kolları MKYK üyesi Ülkü Soylu ile avukat Songül Yazar listeye girdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin avukatı Hamit Kocabey ile avukat Ali Aydın Akpınar barajı geçti. Özgeçmişinde subaylıktan emekli olduğunu belirten Kocabey, görev yaparken Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdiğini ve 1987’de mezun olduğunu belirtti.

HSYK’nın mevcut üyelerinden Emin Sınmaz Danıştay kontenjanından, HSYK üyesi Alp Arslan ile Yargıtay Genel Sekreteri Yaşar Şimşek de Yargıtay kontenjanından aday seçildi. Şimşek’in özgeçmişinin ‘Mesleki çalışma’ bölümünde, “17-25 Aralık sonrası 2014’te çıkartılan kritik yasaların hazırlanması ve kanunlaşması sürecinde Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürü olarak üstenilen vazife” ifadesi yer adı. Diğer Danıştay adayları Cafer Ergen, Cevdet Erkan; Yargıtay adayları da Mustafa Çavuş, Yusuf Kuzu, Mehmet Ademoğlu, Mehmet Osmanoğlu, Mustafa Kurtaran, Mahmut Kaya ve Ziya Dinler oldu.

Öğretim üyeleri kontenjanı için Koza Grubu kayyumlarından Ali Cengiz Köseoğlu, Başbakanlık Bilgi Edinme Kurulu üyesi İlhan Üzülmez ve Abdülkerim Yıldırım aday seçildi. TBMM’de gelecek hafta yapılacak oylamada 7 HSK üyesinden 3’ü Yargıtay, 1’i Danıştay üyeleri, 3’ü de hukukçu öğretim üyeleri ve avukatlar arasından seçilecek.

O İSİMLER ELENDİ
Aday adaylarından eski AK Parti vekilleri Hüsnü Tuna ve Mehmet Yılmazcan ile geçmişte AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Adem Ay, Mustafa Kula, Rabia İlhan, Saliha Sasa aday olamadı. AK Parti’nin il-ilçe yöneticileri de elendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!