Hrant Dink için buluştular

Güncelleme Tarihi:

Hrant Dink için buluştular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2014 11:50

Gazeteci Hrant Dink öldürülüşünün 7'nci yılında anıldı. Dink için Taksim’den Agos Gazetesi’ne kadar binlerce kişi anma yürüyüşüne katıldı. Trabzonspor forması giyen bir grup da 'Unutmadık' pankartıyla yürüyüşe katılanlar arasındaydı. Sosyal medyada ise görevli polislerin ‘beyaz bere’ takması tepki çekti. Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay da Twitter’da tepki gösterenler arasındaydı.

Haberin Devamı

HRANT DİNK YÜRÜYÜŞÜNDEN KARELER

Taksim Meydanı’ndan başlayarak Agos Gazetesi önünde son bulan Hrant Dink anma yürüyüşü için polis yoğun güvenlik önlemi aldı. TOMA ve çevik kuvvet polisleri sabah saatlerinden itibaren Taksim Meydanı’nda hazır bekletildi.




DİNK'İN MEZARI BAŞINDA DUYGUSAL ANMA / FOTO GALERİ

BEYAZ BERELİ POLİSLER TARTIŞMA YARATTI

POLİS KIYAFET YÖNETMELİĞİ NE DİYOR

Polis kıyafet yönetmeliğinde kış ayları için şu ifadeler yer alıyor:

Emniyet hizmetleri sınıfı mensuplarından resmi elbise ile görev yapan personelin kışlık görev kıyafeti, yazlık görev kıyafeti ve tören kıyafeti olmak üzere üç ayrı kıyafet şekli vardır.

a) Kışlık görev kıyafeti: Parka, montgomer, yağmurluk, eldiven, kazak, pantolon veya etek, kep veya bere veya örgü başlık, bot veya çizme, kr
avat ve gömlekten oluşur.

Hrant Dink’in öldürüldüğü Agos Gazetesi’nin önüne yürüyecek gruplar için Şişli ve çevresi trafiğe kapatılmıştı. Trafiği kontrol etmek için görevli polislerden bazılarının başında beyaz renkli bereler vardı. Hrant Dink’in katili Ogün Samast da cinayet günü beyaz bere taktığı için, polislerin beyaz bereli olması sosyal medyada, “Mesaj mı” tartışması başlattı. Bir emniyet yetkilisi, “Polislerin bere ya da kep giyme mecburiyeti var. Her ikisini de giyebilir. Yanında bere varsa, bere giymiştir” dedi.

ERTUĞRUL GÜNAY DA TEPKİ GÖSTERDİ

Haberin Devamı

Hrant Dink için buluştular


TAKSİM'DEN FOTOĞRAFLAR

Dink, ölüm yıl dönümü sebebiyle çeşitli STK ve derneklerin katılımıyla bugün anılıyor. Dink için bugün Taksim’den Osmanbey’de bulunan Agos Gazetesi’ne yürüyüş düzenleniyor. Taksim Meydanı - Halasgargazi Caddesi girişini bariyerlerle kapatan polis, caddenin girişine çok sayıda Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) yerleştirdi. Anıt çevresinde ve Gezi Parkı’na konuşlanan sivil polis ekipleri buralara girişi kapattı.

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen dava ve yürütülen soruşturma devam ediyor.

RAKEL DİNK'TEN EŞİNİN MEZARINA ÇİÇEK

Hrant Dink, ailesinin de katıldığı törenle mezarı başında anıldı. Zeytinburnu Balıklı Ermeni Mezarlığı'nda saat 12:45'te gerçekleştirilen anmaya Dink'in eşi Rakel, oğlu Arat, kardeşi Orhan Dink ve sevenleri katıldı. Rakel Dink ve sevenleri Hrant Dink'in mezarına çiçekler bıraktı. Yapılan dini törenin ardından katılımcılar Dink için dua etti. Törenin sonunda daha önceki törenlerde olduğu gibi Dink'in arkadaşı Malik Yalçın tarafından bir şiir okundu. Şiiri dikkatle dinleyen Dink ailesi ve katılımcılar Yalçın'ı alkışladı. - Bulut MÜLHİM İstanbul DHA

Haberin Devamı

HRANT DİNK İÇİN YÜRÜDÜLER

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri Hrant Dink’i ölümünün 7’nci yılında anmak için Üçkapılar’da bir araya geldi. Dink’in fotoğrafını ve ’Hrant İçin Adalet İçin’ yazılı döviz taşıyan grup, slogan atarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Burada yaktıkları mumlarla Dink’in adını yazan grup, karanfil bıraktı. Daha sonra grup adına açıklama yapan Özgürlük ve Demokrasi Partisi Antalya İl Başkanı Zeynel Abidin Ergen, Dink’in 7 yıl önce İstanbul’un en işlek caddesinde öldürüldüğünü hatırlattı.

Dink’in öldürülmesiyle ilgili şaibe altındaki hiçbir devlet görevlisinin yargılanmadığını ve cinayete adı karışanların ödüllendirildiğini aktaran Ergen, "Hrant’ın katlinde devletin tüm suç şebekeleri ile cinayeti ortaklaşa işlediği ortadayken tek bir sorumlu bile yargılanmadı" dedi. Hrant’ın katilinin tetiği çekenden çok daha kalabalık bir güruh olduğunu söyleyen Ergen, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Bu topraklarda daha nice Hrantlar var ve var olmaya devam edecekler. Türkiye mutlaka ve mutlaka etnik kökeni, inancı ne olursa olsun tüm insanların bir arada yaşadığı özgür ve demokrat bir ülke olacaktır. Sevgili Hrant, sana söz hiçbir şeyi unutmayacağız. Cemaat ve Erdoğan’ın iktidar kavgasında bizlere Hrantların, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gediklerin katledilmeyeceği, kentin ve doğanın talan edilmeyeceği eşit, özgür, kardeşçe, yaşayabileceğimiz bir ülke çıkmaz."

BİR ANMA DA BODRUM'DA

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, suikaste kurban gitmesinin 7’nci yılında Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde Belediye Meydanı’nda anıldı. Hrant Dink’in teknede balık avlarken ve gezerken çekilen fotoğrafları Belediye Meydanı’ndaki asırlık palmiye ağaçlarına asıldı.

Haberin Devamı

Anmaya katılanlar adına açıklama yapan Hrant Dink’in arkadaşı ve Agos Gazetesi Yazarı Zakarya Mildanoğlu, onun gerçekleri söylemekten korkmadığı, kimliğini gizlemediği, sosyalist olduğu ve sınırsız bir dünya hayal ettiği için hedef gösterilerek, katledildiğini savundu. Mildanoğlu, "O bu ülkenin aydınlık geleceği için halkların dostluğu için, Türkiye ve Ermenistan arasındaki barış köprüsünün kurulması için çok çaba sarfetti. Çatışmadan şiddetten uzak, bir el uzatıldığı zaman ona 10 adım koşarak el uzatan bir insandı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!