Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerin ihmali davası...

Güncelleme Tarihi:

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerin ihmali davası...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 19:09

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerin ihmali davası...

Haberin Devamı

Özden ATİK / İstanbul, (DHA) - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 2'si tutuklu 35 sanıklı davada, mahkeme Dink ailesi avukatının talebi üzerine yazar Yaşar Kemal ve Orhan Pamuk hakkında 2005 yılında koruma verilmesine yönelik bilgi ve belgelerin istenilmesine karar verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22. celsesi görülen duruşmasının ara kararında, Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu'nun kovuşturmanın genişletilmesine yönelik bazı taleplerini kabul edildi. Heyet, koruma prosedürü açısından emsal teşkil edebilme ihtimaline binaen İstanbul Valiliği'ne müzekkere yazılmasına ve Orhan Pamuk'a koruma verilmesine ilişkin İl Koruma Kurulu'nun 21 Aralık 2005 tarihli karar örneğinin istenilmesine hükmetti. Aynı tarihlerde kararları bulunan İstanbul İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ile MİT İstanbul Bölge Başkanlığı'ndan da onaylı örnek istenmesine karar veren heyet, yazar Yaşar Kemal hakkında koruma kararı alınmasına dair bilgi ve belge örneklerinin mahkemeye gönderilmesini de karara bağladı. Heyet, Trabzon Valiliği'ne de yazı yazılarak 5 Şubat 2006'da Trabzon'da işlenen Rahip Santoro cinayeti sonrası yapılan güvenlik toplantılarının tutanaklarının da örneklerinin gönderilmesine de karar verdi.

TUTUKLULUKLARININ DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Aralarında Celalettin Cerrah, Engin Dinç, Ramazan Akyürek'in de bulunduğu 24 sanığın 1 Ağustos 2006- 31 Ocak 2007 tarihleri arasında kullandıkları telefon numaralarının çıkarılarak mahkemeye bildirilmesinin istenmesine karar veren heyet, sanıklar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'in tutukluluk hallerinin ise devamına karar verdi. Ayrıca Ankara'da başka suçtan tutuklu sanıklar Tamer Bülent Demirel, Ali Poyraz ve Osman Gülbel'in bir dahaki celse duruşmada hazır edilmelerine karar verildi. Duruşma, 28-29 Kasım ve 1-2 Aralık tarihlerine bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!