Hortlaklar Geçidi çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hortlaklar Geçidi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 09:44

Hortlaklar Geçidi çıktı

Haberin Devamı

İZMİRLİ genç yazar Hanzade Servi'nin korku türünde kaleme aldığı yeni romanı, 'Hortlaklar Geçidi' kitap marketlerde yerini aldı.

Sıra dışı kişiliği, mizah yüklü kalemi ve sınır tanımaz hayal gücüyle edebiyatımızda kendine özgü bir yer edinen Hanzade Servi, Kanakar Köyü'nde yaşanan dehşetengiz olayları anlattığı, Tudem Yayınları'ndan çıkan son romanı Hortlaklar Geçidi'nde, okurları akıllara durgunluk verecek bir hortlaklar resmigeçidine davet ediyor. Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı'ndan ve Tudem Edebiyat Ödülleri'nden aldığı ödüllerle edebiyatımızın gelecek vadeden yazarları arasında gösterilen Servi, özellikle genç okurların yoğun ilgi gösterdiği korku-gerilim türünde yazma tercihini “Korku öyküleri, kendi korkularımı yenebilmem için vazgeçilmez bir araç. Gerçekte bu öyküler, korkularımla dalga geçerek hayata daha cesur bakabilmemin edebi bir dışa vurumu" sözleriyle açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda kaleme aldığı korku öyküleri kitabı Karakura'nın Düşleri ile de adından övgüyle söz ettiren Servi, “Çocukken en çok korku ve mizah türünde kitaplar okuyordum, haliyle bu karışım yazar kimliğimin ve kalemimin oluşmasına doğal yoldan katkıda bulundu. Korku, iyi kotarılamadığında kötü bir komediye dönüşebilir, o yüzden kaliteli bir korku hikâyesinin içine mizah katabilmek tamamen yazarın ustalığına bağlı" diye konuştu.

Ekim ayında yine Tudem Yayınları'ndan çıkacak yeni çocuk romanı Kalamar Pansiyon üzerine çalışan Hanzade Servi, çocuk ve gençlik edebiyatımızın korku türünde eserler veren nadir yazarlarından biri olarak anılıyor.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!