Horoz finale uçtu: 2-1

Güncelleme Tarihi:

Horoz finale uçtu: 2-1
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada Hırvatistan 46'da Suker'le öne geçti. Fransa, 1 dakika sonra Thuram'la eşitliği sağladı. 70. dakikada sahneye bir kez daha çıkan Thuram, Fransa'yı tarihinde ilk kez finale taşıyan isim oldu.

Fransa, muhteşem seyircisinin de desteği ile çıktığı karşılaşmada sonuca ikinci yarıda gitti. Suker'in golüyle şaşkına dönen ev sahibi ekip, Thuram'la hayat buldu. Kaptan Blanc, 74. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Yüzyılın son Dünya Kupası 12 Temmuz Pazar günü Fransa-Brezilya finalinden sonra sahibini bulacak. Yarı finalin mağlupları Hırvatistan ile Hollanda ise 11 Temmuz Cumartesi günü üçüncülük mücadelesi yapacak.

Dünya Kupası'nda ikinci finalist Fransa oldu. Ev sahibi ekip, kupanın sürpriz ekibi Hırvatistan'ı Thuram'ın golleriyle devirerek, Brezilya ile şampiyonluk mücadelesi yapmaya hak kazandı. Hırvatistan ise Hollanda ile üçüncülük için karşı karşıya gelecek.

8. dakikada soldan Petit'in ortasında Zidan yayın içinden kafayla kaleyi yokladı. Top üstten auta çıktı.

21. dakikada Fransa'nın kazandığı serbest atışta Zidane topu Guivarc'h'ın önüne yuvarladı. Guivarc'h'ın yaklaşık 25 metreden sert şutunu kaleci iki hamlede kontrol etti.

34. dakikada Hırvatistan gole çok yaklaştı. Jarni'nin ara pası ile ceza alanı içerisinde buluşan Asanoviç uygun pozisyonda topu dışarı attı. İlk yarı golsüz sona erdi.

Hırvatistan 2. yarıya golle başladı. Asanoviç'in pasıyla yayın üzerinde topla buluşan Suker, ceza alanına girdi. Kalecinin altından topu ağlara yolladı: 1-0.

Ev sahibi Fransa 1 dakika sonra eşitliği sağladı. Santrayla birlikte rakip ceza alanına yüklenen Fransa bunun meyvasını girdü. Thuram, Djorkaeff'in pasıyla ceza alanında topla buluşup, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-1.

63. dakikada ani gelişen Fransa atağında Henry sağ çaprazdan ceza alanına girip, vuruşunu yaptı. Ancak kaleci başarılıydı.

70. dakikada Fransa öne geçti. Thuram, Henry ile paslaştı. Ceza alanına girmeden çaprazdan nefis vurdu: 2-1. Ve karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan ev sahibi ekip, finale adını yazdırdı.

STAT: Stade de France

HAKEMLER: Jose-Manuel Garcia Aranda (***) (İspanya), Fernando Tresaco Gracia (***) (İspanya), Jorge Alberto Diaz Galvez (***) (Şili)

FRANSA: 16 Barthez (***)- 3 Lizarazu (**), 5 Blanc (*), 8 Desailly (***)- 15 Thuram (****), 6 Djorkaeff (***), 7 Deschamps (***), 10 Zidane (**), 17 Petit (***)- 19 Karembeu (*) (Dk.30 12 Henry **), 9 Guivarc'h (**) (Dk.69 20 Trezeguet **).

YEDEKLER: 2 Candela, 18 Leboeuf, 4 Vieira, 11 Pires, 1 Lama, 22 Charbonnier, 14 Boghossian, 13 Diomede

HIRVATİSTAN: 1 Ladic (**)- 4 Stimac (**), 13 Stanic (**) (Dk.89 8 Prosinecki), 20 Simic (**)- 6 Bilic (**), 17 Jarni (***), 10 Boban (*) (Dk.65 11 Mariç **), 14 Soldo (**), 7 Asanovic (***)- 19 Vlaovic (**), 9 Suker (***)

YEDEKLER: 12 Mrmic, 22 Vasilj, 5 Juric, 15 Tudor, 3 Seric, 18 Mamic, 16 Kozniku, 2 Krpan, 21 Jurcic

GOLLER: Dk.46 Suker (Hırvatistan), Dk.47 ve 70 Thuram (Fransa)

KIRMIZI KART: Dk.74 Blanc (Fransa)

SARI KARTLAR: Asanoviç, Staniç, Simiç (Hırvatistan)

Suker yetmedi...

Fransızlar, en çok Suker'den çekiniyordu. Ve Hırvat gülcü dün gece yine golünü attı. Ancak onun tek sayısı Hırvatistan'a final için yetmedi. Fransa, seyircisinin de büyük desteği ile tarihinde ilk kez finalist oldu.

Suker 5 gole ulaştı

Hırvatistan Milli Takımı'nın golcüsü Davor Suker, kupadaki 5. golünü dün akşam Fransa'ya attı. Takımları daha önce elenen İtalyan Vieri ve Arjantinli Batistuta ile 5 gole ulaşan Suker, 3.'lük maçında da oynayacağı için gol krallığına daha yakın.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!