Horoz ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Horoz ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 00:00

Dünya Kupası finallerine Henry’nin el yordamıyla attırdığı gol sayesinde gelen Horozlar, yine kötü oynadıkları maçta Aztekler’e yenilerek 2. tur şansını zora soktu.

GÜNEY Afrika’da devam eden 2010 Dünya Kupası’nda sürprizler birbiri ardına gelmeye başladı... Son Avrupa şampiyonu İspanya’nın İsviçre’ye 1-0 mağlup olmasının ardından, dün de Fransa, Meksika’ya 2-0 yenildi.

Aslında bu skor birçok kişinin beklediği bir şeydi çünkü Fransa, Raymond Domenech yönetiminde sürekli kötü futbol oynuyordu. Ancak, kadrosunda Ribery, Anelka, Malouda gibi yıldızlar bulunması nedeniyle ‘ne yapacağı belli olmayan bir takım’ olarak görülüyordu. Ancak Giovani Dos Santos’lu Meksika, finallere Henry’nin play-off’ta İrlanda Cumhuriyeti karşısında el yordamıyla attırdığı gol sayesinde gelen Fransa’yı yıkmayı bildi.

Suudi Arabistanlı hakem Halil İbrahim Al Hamdi’nin yönettiği maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. 64. dakikada Fransa savunmasının ofsayt diye durakladığı bir anda Fransa defansının arkasına sarkan Hernandez, kaleci Lloris’i çalımlayıp fileleri havalandırdı: 1-0. Dakikalar 79’u gösterirken, Barrera, ceza sahasında Abidal tarafından yere indirilince, hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan 37 yaşındaki Blanco, Dünya kupalarında gol atan en yaşlı üçüncü futbolcu olarak tarihe geçti: 2-0.

Meksika’ya 1 puan yetiyor

Bu sonuçla Meksika, puanını 4’e yükselterek gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj yakaladı. 1 puanda kalan Fransa ise 2. tur şansını, evsahibi Güney Afrika ile oynayacağı son karşılaşmaya bıraktı. Bu gruptaki diğer takım Uruguay’ın ise 1 puanı bulunuyor. Diego Lugano’lu Uruguay, gruptaki son maçında Meksika ile karşılaşacak. Bu karşılaşma berabere biterse, iki takım kol kola 2. tura yükselecek.

STAT: Peter Mokaba HAKEMLER: El Hamdi (Suudi Arabistan), Hasan Kamranifar (İran), Muhammed El Marzuki (BAE) GOLLER: Dk.64 Hernandez, Dk.79 Blanco pen. (Meksika) SARI KARTLAR: Dk.4 Franco, Dk.48 Juarez, Dk.49 Moreno, Dk.82 Rodriguez (Meksika), Dk.45 Toulalan, Dk.78 Abidal (Fransa)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!