Borusan Filarmoni Uzakdoğu turnesinde

Güncelleme Tarihi:

Borusan Filarmoni Uzakdoğu turnesinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 23:12

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 15–16 Şubat tarihlerinde 45. Hong Kong Sanat Festivali’ne konuk oluyor. Şef Sascha Goetzel yönetimindeki topluluğu, ünlü virtüoz Vadim Repin ve dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay’a eşlik edecek. Her iki solistin de repertuvarında Ulvi Cemal Erkin’in ‘Köçekçe’si var.

Haberin Devamı

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 15–16 Şubat tarihlerinde 45. Hong Kong Sanat Festivali’ne konuk oluyor. Sanat yönetmeni ve sürekli şefi Sascha Goetzel yönetimindeki topluluğa festivalde vereceği ilk konserde dünyaca ünlü virtüoz Vadim Repin; ikincisindeyse ünlü piyanistimiz Gülsin Onay’a eşlik edecek.

Dünyanın en saygın müzik festivallerinden BBC Proms’a davet edilerek 2014 Temmuz’unda Londra’daki Royal Albert Hall’de verdiği konserle büyük beğeni toplayan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) geçtiğimiz yıl Avrupalı müzikseverlerle tekrar buluşarak Avusturya’nın başkenti Viyana’da başlayan ve Almanya’nın Friedrichshafen, Frankfurt kentlerinde devam edip Nürnberg kentinde sona eren bir Avrupa turnesi gerçekleştirmişti.

Borusan Filarmoni Uzakdoğu turnesinde

Haberin Devamı

İKİ KONSER, İKİ SOLİST

BİFO’nun Uzakdoğu turnesinde perde 15 Şubat Çarşamba akşamı müzik performansları için tasarlanan Hong Kong Cultural Centre Concert Hall’da açılıyor.
Dünyaca ünlü kemancı Vadim Repin’in solist olacağı ilk konserde Ferit Tüzün’ün ‘Türk Kapriçyosu’, İskoç besteci James MacMillan’ın ‘Keman Konçertosu’, Rimski-Korsakov’un senfonik süit ‘Şehrazad’ ve Ulvi Cemal Erkin’in ‘Köçekçe’si seslendirilecek. Uzakdoğu turnesinin ikinci ve son konseri ise 16 Şubat Perşembe akşamı gerçekleşecek. Erwin Schulhoff’un ‘Ogelala’ balesi, Ahmed Adnan Saygun’un ‘1. Piyano Konçertosu’, Mily Balakirev’in solo piyano için yazdığı ‘Islamey’, Ottorino Respighi’nin ‘Saba Melikesi Belkıs Süiti’ ve yine son olarak Ulvi Cemal Erkin’in ‘Köçekçe’sinin seslendirileceği bu konserde BİFO’nun solisti bu kez dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay olacak.

BAKMADAN GEÇME!